Uskoro počinje prodaja električnog automobila cijene manje od 10.000 dolara

Električni automobili i dalje su prilično skuplji u odnosu na modele slične kategorije s benzinskim i dizelskim motorima i mnogima je upravo to glavni razlog zašto se ne žele odlučiti za kupovinu vozila s električnim motorom.

No kako možemo vidjeti na primjeru modela MG Comet danas je moguće nabaviti i električni automobil po cijeni nižoj od 10 tisuća dolara.

MG je Comet predstavio u travnju na indijskom tržištu te je riječ o vozilu minijaturnih dimenzija u kojem se mogu voziti do 4 osobe.

Dolazi sa 17,3 kWh baterijom koja bi, prema certifikacijskom sustavu u Indiji, trebala izdržati oko 230 km između dva punjenja. Za napuniti takvu bateriju na kućnom punjaču od 0 do 100 posto potrebno je 7 sati, dok je za punjenje od 10 do 80 posto potrebno pet sati punjenja. Automobil ima dualni sustav zračnih jastuka, ABS s automatskim kočenjem u slučaju potrebe i ISOFIX za dječje sjedalice.

Dok smo tehničke informacije o Cometu saznali prošli mjesec, sada smo napokon saznali i njegovu cijenu. Vozilo je dostupno u tri verzije, pri čemu je za najjeftiniju verziju potrebno izdvojiti 9760 dolara.

Riječ je o osnovnoj verziji Cometa za koju su iz MG-a naglasili tri specifičnosti – crnu unutrašnjost, infotainment ekran dijagonale 7 inča te stražnje senzore za parkiranje. S obzirom na to da stoji manje od 10 tisuća dolara, te se opcije čine sasvim pristojne.

Za one koji ipak žele malo više tu je i verzija Play s cijenom od 11.350 dolara koja donosi interijer sive boje, dva ekrana dijagonale 10,25 inča (infotainment te za prikaz instrumenata) te, pored senzora i kameru za stražnje parkiranje. Tome treba dodati i Android Auto i Appleov Car Play te poseban sustav iSmart s opcijama za upravljanje automobilom, uključujući i glasovnu kontrolu.

Za nešto više novca (12.200) dostupna je i verzija Plush koja, pored opcija iz modela Play, donosi aplikaciju Bluetooth Digital Key za dijeljenje automobila s drugim korisnicima. Automobil dolazi s garancijom od 3 godine, dok je garancija na bateriju 8 godina, odnosno 120 tisuća km.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.