Uskoro novi spot Alme Ferović-Fazlić za pjesmu „Emina“

Najnoviji projekt Instituta za muziku, teatar i multimediju je glazbeni spot za pjesmu ”Emina” na tekst pjesnika Alekse Šantića, koju je glazbeno obradila i otpjevala Alma Ferović-Fazlić, inače praunuka čuvene Mostarke Emine Sefić-Koluder, koja je bila inspiracija Šantiću za pisanje ove neprolazne pjesme.
Pjesma je snimljena i producirana u glazbenom studiju Deneba Pinje iz Sarajeva, inače producenta nekoliko albuma turske zvijezde Mustafe Sandala.

Snimanje spota odvijalo se na lokacijama Mostara, Počitelja i Hutovog blata.
Spot će biti pušten u javnost na svim televizijama, radio postajama i putem društvenih mreža preko YouTube kanala u narednih desetak dana, a službena promocija u Sarajevu i Mostaru se očekuje krajem srpnja 2015. godine.

Inače, 18. srpnja 2015. godine u Mostaru će se susresti svi potomci Avdage i Emine Koluder iz cijelog svijeta, te će spot i pjesma praunuke „lijepe Emine“ biti poseban doprinos na tom susretu.

Autor obrade Alma Ferović-Fazlić prvi je BiH magistrant londonske Kraljevske glazbene akademije na Odjelu za glazbeni teatar. Nastupala je sa Eltonom Johnom, dvostrukim oskarovcem A.R.Rahmanom, a odigrala je i preko četiri stotine predstava u londonskom mjuziklu Gospodar prstenova. Javnosti u BiH je najviše poznata po glazbenom dokumentu Srebrenica iz 2006. godine, posvećenom genocidu u Srebrenici, koji je imao više od 300.000 pregleda na YouTubeu Svake godine uoči obolježavanja godišnjice spot se emitira diljem BiH te u Turskoj, Belgiji, Americi a čak je korišten i u nastavi Kogashima Sveučilišta u Tokiju na predmetu povijest svijeta.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj: