Uskoro natječaj za izradu idejnog projekta rekonstrukcije zgrade bivše općine Mostar – Jabuka.tv

Uskoro natječaj za izradu idejnog projekta rekonstrukcije zgrade bivše općine Mostar

Natječaj za izradu idejnog projekta za rekonstrukciju i rehabilitaciju zgrade bivše općine Mostar (NAMA), uskoro će biti raspisan.

Naime, gradska uprava Grada Mostarau srijedu je objavila odluku o dopuni Plana nabava Grada Mostara za 2020. godinu, kojom se planira ova nabava, doznaje Akta.ba.

Njena procijenjena vrijednost bez PDV-a je 85.000 KM, dok je okvirni datum zaključenja ugovora prvi kvartal 2021. godine.

Nabava nije bila planirana u Planu nabavki Grada Mostara od 9. ožujka 2020. godine zato što nisu bila osigurana sredstva, ali se sada otvorila mogućnost za financiranje iste, navode iz gradske uprave.

Inače, radi se o jednoj u nizu javnih zgrada širom Mostara koje i 25 godina nakon rata stoje u ruševnom stanju i predstavljaju opasnost za prolaznike i promet. Grad Mostar je više puta dobivao opomenu od inspekcije zbog stanja u kojemu se nalazi ova zgrada koja je u sklopu nacionalnog spomenika ”Povijesno gradsko područje Mostara”

Početkom ove godine konačno je počelo uklanjanje nestabilnih dijelova zgrade NAMA, a Agencija Stari grad Mostar je ugovor potpisala s izvođačem Građevinar Fajić d.o.o. Mostar u vrijednosti od 144.535 KM.

U pitanju su pripremni i radovi djelomično pažljivog uklanjanja nestabilnih dijelova konstrukcije prema usvojenom programu koji je podnio izvođač radova.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

  • Da Izetbegovićeva mafija nije pokušala okupaciju Mostara, nebi skoro ništa bilo srušeno. A sve bi ostalo isto. Išlo bi se normalno na izbore kao što se sada ide. I u Mostaru i u Sarajevu i u Banja Luci. Razlika je samo u tome što su i muslimani i srbi protjerali hrvate. Dakle nije u Mostaru problem nego u Srajevu, Banja Luci, Zenici, Tuzli, Travniku…

    • da ….. Izetbegović senior je želio muslimansku državu na teritoriju gdje žive Hrvati ,a gdje žive Srbi taj dio je u Daytonu prebolio.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.