Uskoro ćete moći platiti cestarinu korištenjem jednog uređaja u cijeloj BiH

JP Autoceste FBiH potpisalo je memorandum o suradnji sa JP Autoputevi RS o uvezivanju sustava elektronske naplate cestarine korištenjem TAG uređaja u cijeloj BiH.

Tako će korisnici moći na teritoriji cijele BiH prolaziti kroz naplatne rampe, bez zaustavljanja, plaćajući cestarinu beskontaktno korištenjem vlastitog TAG uređaja uz prethodnu registraciju kod drugog upravitelja i dopunu TAG uređaja/ korisničkog računa.

Očekujemo da će se jedinstvenim sustavom naplate povećati sigurnost u prometu i da će se smanjiti gužve na autocestama, navode iz JP Autocesta FBiH.

Novi način plaćanja cestarine trebalo bi i rasteretiti protok vozila na naplatnim rampama, a prednost za građane je što neće morati u špici sezone čekati u kolonama i što će brže stizati do željene destinacije.

Partnerstvo ova dva javna poduzeća ima za cilj modernizaciju prometne infrastrukture i podizanje kvaliteta putovanja za sve vozače u Bosni i Hercegovini.

Vlasnici TAG uređaja JP Autoceste FBiH, ukoliko žele koristiti svoje TAG uređaje za naplatu cestarine kod drugog operatera, trebaju se javiti na naplatne stanice JP Autoputevi RS kako bi dobili adekvatne informacije.

Za aktivaciju usluge u FBiH, vlasnici TAG uređaja drugog upravitelja dužni su dostaviti sljedeću dokumentaciju na naplatna mjesta Sarajevo sjever ili Zenica jug:

  • Za fizičke osobe, popunjenu i potpisanu pristupnicu, kopiju potvrde o registraciji i TAG uređaj
  • Za pravna osobe , popunjenu i ovjerenu pristupnicu, kopiju potvrde o registraciji, kopiju id broja i TAG uređaj

TAG uređaji drugog upravitelja će se programirati na iste registarske oznake na koje su inicijalno programirani prilikom kupovine uređaja.

Korisnici će imati instalirana dva računa na jednom uređaju pri čemu će se vršiti automatsko naplaćivanje cestarine u zavisnosti od dionice kojom prolaze.

Na pomolu jedinstven sustav naplate cestarina u Hrvatskoj i Federaciji BiH

(www.jabuka.tv)

1 komentar

  • Nije mi jasno zasto se jos uvijek zajebavamo s tim tag uredjajima u 21.stoljecu… zar ne bi bilo jednostavnije uvesti vinjete i onda zaboravimo na sve guzve i kolone? A kad se netko sverca kamere ce ga snimiti pa ce mu kazna stici na kucnu adresu ili u slucaju stranih tablica policija ce ga zaustaviti na granici…

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.