USKOK upao u kuću Zdravka Mamića i u službene prostorije Dinama

Zdravko Mamić

Policija je u četvrtak rano ujutro počela pretraživati kuće i stanove izvršnog predsjednika Dinama Zdravka Mamića i njegovog brata, sportskog direktora Dinama, Zorana Mamića. ‘Ne možemo ne izraziti čuđenje odabranim izborom, načinom i vremenom vođenja postupka’, rekli su Mamići. Pročitajte što se jutros događalo u njihovim rezidencijama:

11:10
USKOK upao i u Dinamove prostorije

Index javlja da su USKOK-ovi istražitelji ušli i u prostorije GNK Dinamo. Iz kluba su izvijestili da nisu klupski uredi meta istražitelja, već da se pretražuju uredi Zdravka i Zorana Mamića.

10:50
USKOK: ‘U tijeku je provođenje hitnih dokaznih radnji’

Kako javlja USKOK istraga protiv braće Mamić još uvijek nije pokrenuta, u tijeku je provođenje hitnih dokaznih radnji.

10:30
Jadranka Sloković napustila Mamićevu kuću

Kako pišu Sportske Novosti, Ispred kuće Zdravka Mamića stigla je njegova odvjetnica Jadranka Sloković, no ubrzo je taksijem napustila mjesto događaja.

Nedugo nakon nje, na posjed je stigao još jedan tim USKOK-ovih istražitelja.

10:09
Mamić o istrazi doznao iz medija

Jedan od odvjetnika Zdravka Mamića, Mate Matić, izjavio je za Hinu da njegov klijent nije dobio nikakvu obavijest o istrazi ili pretrazi njegove kuće o čemu je doznao od medija.

09:54
Mamić: ‘Ponudio sam se vratiti u Zagreb, ali odvjetnica kaže da to nije potrebno’

“Čuo sam se s odvjetnicom, ponudio sam se vratiti u Zagreb, ali rekla mi je da to nije potrebno. Nastavljam dalje s poslom oko Dinama”, izjavio je Zdravko Mamić, a prenosi Jutarnji list.

09:40
Braća Mamić: ‘Ono što nam se stavlja na teret je apsolutno iskonstruirano!’

Oglasili su se i Zdravko i Zoran Mamić.

“Dragi navijači Dinama i poštovana hrvatska javnošću,

izvješćujemo vas da je po nalogu županijskog suda u tijeku istraga koju provodi PN USKOK u kojoj su predmet obrade naša dva člana: izvršni predsjednik Zdravko Mamić i trener Zoran Mamić.

Cijela hrvatska javnost zna da se već godinama vrši kontrola i nadzor nad radom našeg kluba i pojedinaca u istome i ovo je još jedna u nizu takvih. Naravno da ćemo kao klub i kao pojedinci surađivati sa svim institucijama i organizacijama koje to od nas budu tražile. Ipak, moramo izraziti žaljenje što se to odvija u vrijeme i na način kada se mi nalazimo na svojim radnim mjestima odnosno na priprema s prvom momčadi Dinama u inozemstvu, a znajući što nam se stavlja na teret ne možemo ne izraziti čuđenje odabranim izborom, načinom i vremenom vođenja postupka.

Konkretno, ono u što mi imamo uvid i što nam se stavlja na teret je apsolutno bespredmetno i iskonstruirano te smo sigurni da ćemo dokazati zakonitost naših postupaka i odluka.

Još jednom, bezuvjetno ćemo surađivati, a iako se u dosadašnjim postupcima nismo uvjerili u isto, tražimo profesionalnost i korektnost svih službi. Sigurni smo da nismo i da nećemo okaljati sveto ime Dinamo, a niti sebe osobno kao niti naše obitelji.

Nastavljamo sa svim sportskim aktivnostima i uvjeravamo naše navijače da budu mirni i spokojni te da nam čuvanjem mira pomognu da ostvarimo snove svih nas – ostvarivanje velikih europskih rezultata”, stoji u priopćenju.

(www.vijesti.rtl.hr)

12 komentara

  • to

    To minist.Ostojić trenira strogoću…. Neka samo vježba, neće dugo ! Neka se priprema a neka ne bogeta ispred novinara…. Besramnik ! ! !

  • Jeli to onaj Mamić što kaže da je veliki katolik a kleo je novinara 2 dana pred Božić 2011? Arogantni licemjer! On može po svakomu pjuvati a kada mu netko uzvrati odmah viče galami. To sve ima snimljeno. Neka HR institucije rade svoj posao. Svaka čast. Nema nedodirljivih. Ja sam hajdukovac. Hitno poslati inspektore i u Hajduk i otkriti od kuda dug od 45 milijuna kuna. I gdje je nestala silna lova?

  • Konacno bi se moglo ratnom profiteru stat u kraj. Navijam za dinamo ali ovo je toliko gadljivo da godinama ne gledam utakmicu a praznog nam maksimira. Krije se iza laznog domoljublja i katolicanstva a dva put se zenio, bjezo od rata, krao, narkoman…

  • ljudi moji pa zar nitko nesvaća da je u hrvarsku vračen komunizam i da se ovdje radi o montiranom procesu samo da se priča o mamiću a ne o kukastom križu i opet je hajduk prošao ispod kapi a udri po dinamu igrači kad se prodaju prodali bi dušu đavolu a kad im krene počnu lajat a ovom navijaču hajduka iz dubrovnika koji nije informiran hajduk je u minusu 3 milijarde kuna koliko igrača nije dobilo plaću i koliko je dužan bivšim igeačima ja sam za mamića i biću dok sam živ

  • Filozofe hajdukov dug je trenutno oko 45 milijuna kunica. A da li znaš kada je nastao dug Hajduka? U 90 tim. Od kada su na vlasti ZNA SE takozvane velike hrvatine koje su cijelu HR privredu sjebali opljčkali, a sada licemjerno bezobrazno na čelu sa karamarkanom glume i pametuju kako spasiti lijepu našu. Da nije bilo njihovih ministara nebi do ovoga stanja došlo. Sram ih bilo.

  • Neka baci kamen ko nema grijeha. Kada bi netko pregledao knjige i transakcije gvardijana ispao bi i on “mamić”. Tko je od Vas svih uvezao auto i platio puni porez ili ste kupovali uvoznice? Ima li itko da je požurio platiti državi što veći porez ili je pokušao naći mogućnosti da se to smanji….

Komentiraj: