Upute za hrvatske navijače koji putuju u Milano

U nedjelju se na kvalifikacijskom susretu Italije i Hrvatske na San Siru očekuje veliki broj hrvatskih navijača, povodom čega je Klub navijača hrvatske nogometne reprezentacije Uvijek vjerni izdao priopćenje o pravilima ponašanja uoči, za vrijeme i nakon susreta:

“Kako bi se hrvatski navijači što bolje snašli i ugodnije osjećali u Milanu, želimo priopćiti nekoliko korisnih i važnih informacija, te upozoriti na neke propise na kojima inzistiraju talijanski organi reda i organizator utakmice.

U slučaju bilo kakve potrebe, gubitka dokumenta ili nečeg sličnog, naši navijači mogu tijekom subote, 15. studenog i nedjelje, 16. studenog kontaktirati dežurno osoblje Generalnog konzulata Republike Hrvatske na brojeve telefona + 39 340 4791918 i + 39 331 76425 67.

Osoblje konzulata skreće posebnu pozornost našim građanima da budu vrlo pažljivi i da dobro čuvaju osobne dokumente i prtljagu, odnosno mobitele, fotoaparate i druge vrijedne predmete koje imaju sa sobom.

Detaljne upute na web stranicama

Klub navijača hrvatske nogometne reprezentacije Uvijek vjerni objavio je na svojoj web stranici www.uvijekvjerni.hr detaljne upute o tome kako iz zračne luke, s autoceste iz raznih pravaca, te s glavnih gradskih trgova doći do stadiona San Siro. Informacije su ilustrirane kartom koja je priložena i ovom priopćenju.

Na istoj web stranici www.uvijekvjerni.hr objavljene su i detaljna pravila ponašanja koja vrijede za sve navijače, kako na tribinama, tako i na prostoru oko stadiona, te u centru grada Milana na dan utakmice.

Kako se očekuje velik broj hrvatskih navijača, posebno apeliramo na pristojno ponašanje i civilizirano navijanje u skladu s etičkim kodeksom Kluba navijača Uvijek vjerni.

Parkiralište za autobuse, minibuseve, kombije i automobile nalazi se pored stadiona. GPS koordinate parkirališta su: geografska širina – 45°28’42.696”, geografska dužina – 9°7’2.549” (Via Tesio, Milano, Italija).

Okupljanje u centru Milana

Važno je znati da su sve ulaznice u Italiji registrirane na ime i prezime te da redari policija i karabinjeri imaju pravo u svakom trenutku zatražiti identifikacijske dokumente od gledatelja i usporediti podatke s onima na ulaznici. Ovo pravilo vrijedi i nakon ulaska na stadion.

Okupljanje hrvatskih navijača bit će u samom centru Milana na šetnici Corso Garibaldi u subotu u večernjim satima.

Budući da nismo bili u mogućnosti svima osigurati ulaznice za utakmicu, imamo informacije da je određeni broj hrvatskih navijača kupovao/nabavljao ulaznice i za talijanske sektore.

“Poseban apel upućujemo tim navijačima i molimo ih da imaju na umu da je svaki navijač predstavnik najponosnije hrvatske navijačke vojske. Želimo i nakon ove utakmice slaviti, umjesto da se opravdavamo za nedolično ponašanje. S ponosom i nakon ove utakmice želimo istaknuti ono po čemu smo u svijetu poznati – ponosan sam što sam Hrvat!”, stoji na kraju priopćenja ‘Uvijek vjerni’.

(Index.hr)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.