Uprava mostarskoga Sveučilišta u posjetu Tehničkom visokom učilištu u Friedbergu

Rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. Zoran Tomić i predsjednik Tehničkog visokog učilišta u Friedbergu prof. dr. Matthias Willems potpisali su u prostorijama tog učilištu u njemačkom Friedbergu Sporazum o međusobnoj suradnji te dvije visokoškolske ustanove.

Willems je izrazio zadovoljstvo zbog dolaska delegacije mostarskoga Sveučilišta u Friedberg, kazavši kako je ponosan na potpisivanje Sporazuma o suradnji koji je, kako je dodao, jako važan za obje visokoškolske institucije.

Nadam se da će plod Sporazuma biti duboka i kvalitetna dugoročna suradnja kroz razmjenu znanja, rezultata istraživanja, međusobno pomaganje i sudjelovanje u projektima, te stručnu studentsku razmjenu. Imamo puno dodirnih točaka, ali isto tako možemo mnogo naučiti jedni od drugih, naglasio je prof. dr. Matthias Willems.

Rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. Zoran Tomić istakao je kako je ovim sporazumom otvorena mogućnost razmjene istraživačkih i brojnih drugih kapaciteta.

Ovaj Sporazum i naš posjet Tehničkom visokom učilištu u Friedbergu može dati Sveučilištu u Mostaru, posebice Fakultetu strojarstva i računarstva, jednu novu dinamiku i mogućnost te primjenu standarda koji mogu približiti naše Sveučilište europskim standardima kakvi se mogu naći na drugim renomiranim europskim sveučilištima, kazao je Tomić.

Potpisanim Sporazumom osigurava se stručna suradnja između Sveučilišta u Mostaru i Tehničkog visokog učilišta u Friedbergu, koja obuhvaća više ključnih polja suradnje, od stručne razmjene nastavnog osoblja i praktične razmjene studenata, zajedničkog kreiranja akademskih programa obrazovanja, te razmjene informacija i znanstvenih istraživanja do zajedničkog organiziranja međunarodnih znanstvenih konferencija, priopćeno je iz mostarskoga Sveučilišta.

(Fena)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.