Uprava Agrokora Todoriću želi zaplijeniti Kulmerove dvore

Prema pisanju Jutarnjeg lista u potpunoj tajnosti izvanredna Uprava Agrokora nedavno je putem punomoćnika, odvjetničkoga društva Gajski, Grlić, Prka i Partneri podnijela zagrebačkom Županijskom državnom odvjetništvu imovinskopravni zahtjev na iznos od 1,6 milijardi kuna u slučaju Agrokor, a traže da navedenu štetu solidarno nadoknade svih 15-ero okrivljenika. Naime, zasad je imovina blokirana jedino Ivici Todoriću, zbog toga je samo trećina Kulmerovih dvora zasad pod blokadom, a ostale tri četvrtine u vlasništvu njegove djece još nisu.

No kako piše Jutarnji osim okrivljenika Uprava Agrokora dio imovine zbog nastale štete potraživat će i od Todorićeve kćeri, Ive Balent

To je najveći imovinskopravni zahtjev ikada ispostavljen u bilo kojem kaznenom predmetu u hrvatskoj povijesti, a prema njemu, dakle, osim Ivice Todorića, u slučaju da se optužbe pravomoćno dokažu, bez svoje imovine mogli bi ostati i njegovi sinovi Ante i Ivan, zatim Tomislav Lučić, Ljerka Puljić, Damir Kuštrak, Piruška Canjuga, Ivan Crnjac, Mislav Galić, Hrvoje Balent, Alojzije Pandžić, Olivio Discordia, Sanja Hrstić, Marijan Alagušić i Ivica Sertić.

Podsjećamo, prema optužbama Državnoga odvjetništva u istrazi u tzv. aferi Agrokor, navedenome koncernu je raznim malverzacijama od 2006. do 2017. nanesena šteta od ukupno 1,6 milijardi kuna.

(www.jabuka.tv)


3 komentara

  • Meni se sad cini da je posteniji bio todoric nego ova nova nazovi uprava koja pokusava za male pare preuzet firme koje puno vrijede i prodat amerikancima i svima dobro. Ove fore s oduzimanjem imovine su samo mazanje ociju. Pa u 4 zemlje ima vise od 1500 maloprodajnih trgovina sa uhodanim poslom. Mogu prodavat robu bilo koje velike kompanije. Opasna igracka u pogresnim rukama

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.