Uoči Lige prvaka: Navijač Newcastle Uniteda izboden na ulicama Milana

Kako prenose engleski mediji, navijača Newcastle Uniteda koji je stigao u Milan na gostovanje svoje momčadi u Ligi prvaka, izboli su talijanski huligani.

Prema njihovim navodima 58-godišnji navijač Newcastle Uniteda tri puta je uboden mačetom. Jednom u leđa te dva puta u ruku, a hitna pomoć odmah ga je morala prevesti u bolnicu kako bi ga spasili od iskrvarenja, prenosi Gol.hr.

Izbodeni navijač je hodao s grupom prijatelja i sinom prema hotelu nešto iza ponoći kada ga je napalo osam huligana s mačetama. Navijačev sin udaren je po glavi palicom, dok su ostalim navijačima dresovi isječeni noževima.

Duboko smo zabrinuti zbog izvješća da je navijač ozbiljno napadnut u Milanu i kontaktiramo lokalne vlasti kako bismo razumjeli okolnosti. Naše su misli s navijačima i njihovom obitelji i nadamo se potpunom i brzom oporavku, stoji u službenoj izjavi Newcastle Uniteda.

Dok Englezi traže istragu, talijanske vlasti slučaj su proglasile sporadičnim sukobom te tvrde kako nema veze s navijačkim huliganizmom.

Slučaj je ovo koji neodoljivo podsjeća na nemile događaje koji su se dogodili u Ateni prije dvoboja AEK-a i Dinama, s bitnom razlikom što u Milanu navijač, pukom srećom, nije izgubio život.

UEFA i dalje nije pokrenula disciplinski postupak, no sigurno će to učiniti. Bit će zanimljivo vidjeti koliko kaznu će odrediti navijačima Milana.

(www.jabuka.tv | Foto: Sky Sports)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.