Ova uobičajena pogreška u automobilu mogla bi vas izložiti opasnim bakterijama

Vozači trebaju pripaziti na uobičajenu pogrešku zbog koje bi mogli biti izloženi štetnim bakterijama u automobilu.

Većina vozača je u nekom trenutku dopustila da im se u automobilu gomila smeće, s bocama vode koje se obično nalaze na podu ili na praznim sjedalima. Međutim, te boce zapravo mogu predstavljati skrivenu štetu vozačima, prenosi Mirror.

Stručnjaci upozoravaju da pijenje iz boce ostavljene u automobilu može izložiti tijelo bakterijama i virusima, a problem se pogoršava ako je tekućina u boci bila izložena suncu ili prekomjernoj toplini. Toksini koji se nalaze u samoj plastičnoj boci također mogu polagano curiti u tekućinu tijekom vremena, pokazalo je istraživanje.

Znanstvenici su testirali bocu svježe vode i rezultati su pokazali da se nisu pojavile štetne bakterije. Međutim, u bocama vode koje su stajale na suncu, testovi su bili pozitivni na kloroform – što znači da su postojali savršeni uvjeti za razvoj E. Coli.

Ako je prisutna ili E. Coli ili kloroform, to se smatra pokvarenom vodom, objasnio je Steve Fickett iz Thorton Laboratories. Profesor kemije na Sveučilištu Indiana, Bill Carroll, rekao je da bakterije koje rastu u vodi predstavljaju veću prijetnju, dodajući: Ne brinem se zbog istjecanja kemikalija iz boce. Moja bi briga bila biološka, ​​moglo bi završiti tako da stvari rastu u njoj.

Evo koliko treba čekati kako alkotest ne bi bio pozitivan

To dolazi nakon što su vozači dobili još jedno upozorenje o putovanju svojim automobilom tijekom vrućeg vremena. Električne cigarete za jednokratnu upotrebu sadrže baterije koje se mogu pregrijati i pokvariti zbog sadržaja litija u toplijim vremenskim uvjetima.

Međutim, veća opasnost proizlazi iz reakcije baterije na izravnu sunčevu svjetlost. To može uzrokovati curenje otrovne tekućine iz baterije i, u najgorem slučaju, eksplodirati. Ovaj rizik od požara također je primjenjiv na tradicionalne pušače koji mogu ostaviti upaljač u automobilu, jer i oni mogu eksplodirati na visokim temperaturama.

Vozačima se dodatno savjetuje da iz svojih vozila uklone predmete poput laka za kosu i drugih aerosola, sunčanih naočala i ogledala za šminku, jer oni također mogu predstavljati opasnost od požara.

Čak se i krema za sunčanje može pokazati opasnom. Ako se ostavi u zagrijanom automobilu, tekućina može iscuriti iz boce, uzrokujući štetu na unutrašnjosti vozila. Iako ne predstavlja opasnost od požara, toplina može nepovoljno utjecati na aktivne sastojke kreme za sunčanje, čineći je manje učinkovitom u zaštiti od opeklina kože pri sljedećoj uporabi.

Ako ste kupili ove automobile veća je vjerojatnost da imate vraćene kilometre

(www.jabuka.tv | Foto: Freepik)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.