UNO BiH oduzela više od 1.000 kutija cigareta i 130 kilograma duhana

Službenici Uprave za neizravno oporezivanje privremeno su oduzeli u Orašju i na cestovnom pravcu Šamac – Modriča 1.030 kutija cigareta i 130 kilograma sitno rezanog duhana. Ova se roba nezakonito prodavala na tržištu BiH.

Službenici UNO u suradnji s kolegama iz Granične policije BiH izvršili su pretres jedne obiteljske kuće u Orašju, čije prostorije su korištene za smještaj robe, kao i pretres putničkog motornog vozila u vlasništvu S.N. iz Brčkog.

Prilikom izvršenog pretresa pomoćnih objekata i navedenog vozila, pronađene su cigarete Walter Wolf, York, Marlboro, Ronhill, Bond i dr. u ukupnoj količini od 1.030 kutija, kao i sitno rezani duhan u količini od 24 kilograma, bez trošarinskih markica i s trošarinskim markicama Hrvatske, Srbije i Kosova.

krijumcarenje_1

Foto: UNO BiH

Protiv osumnjičene osobe bit će podnesen izvještaj o počinjenom kaznenom djelu i izvršitelju Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine, a zbog postojanja osnovane sumnje da je počinjeno kazneno djelo ”nedozvoljen promet trošarinskih proizvoda”, iz članka 210a Kaznenog zakona BiH.

Ovlašteni službenici UNO u suradnji sa službenicima Policijske stanice Modriča, na cestovnoj komunikaciji Šamac – Modriča, izvršili su kontrolu putničkog motornog vozila u vlasništvu E. S. iz Banja Luke, te su u unutrašnjosti vozila u prtljažniku pronašli četiri crne vreća sitno rezanog duhana u količini od 100 kilograma.

Protiv gore navedene osobe bit će podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka Osnovnom sudu u Doboju zbog postojanja osnovane sumnje da je počinjen prekršaj kažnjiv kaznenim odredbama Zakona o trošarinama u BiH, priopćeno je iz Uprave za neizravno oporezivanje BiH.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

Komentiraj: