UNO BiH oduzela više dijelova za traktor, opremu za pikado i cigarete | Jabuka.tv

UNO BiH oduzela više dijelova za traktor, opremu za pikado i cigarete

Ovlašteni službenici Uprave za neizravno oporezivanje na graničnom prijelazu Rača pronašli su a potom i oduzeli veću količinu skrivene i neprijavljene razne tehničke robe, dok su na području općina Šekovići, Ugljevik i Lukavac spriječili krijumčarenje duhanskih proizvoda.

Ukupna tržišna vrijednost privremeno oduzete robe procjenjuje se na iznos od 43.000 KM.

Službenici Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja iz regionalnog centra UNO u Tuzli na graničnom prijelazu Rača privremeno su oduzeli raznu tehničku robu u dvije odvojene akcije.

Prilikom detaljnog pregleda jednog autobusa uz upotrebu specijalističke opreme otkrivena je veća količina skrivene i neprijavljene robe (21.350 komada različitih dijelova opreme za pikado). Detaljnim pregledom jednog teretnog motornog vozila pronađena je veća količina skrivene i neprijavljene robe i to 306 komada različite robe (far za traktor, filteri za traktor, grijači za traktor).

Na području općina Šekovići i Ugljevik ovlašteni službenici UNO proveli su operativne aktivnosti, koje su rezultirale privremenim oduzimanjem 928 kutija različitih cigareta bez odgovarajućih trošarinskih markica UNO. Također, na području općine Lukavac operativne aktivnosti ovlaštenih službenika UNO su rezultirale oduzimanjem 500 kutija ručno motanih cigareta.

Ukupna vrijednost privremeno oduzete robe iznosi 43.000 KM, a protiv osoba će biti poduzete zakonom predviđene mjere i radnje, priopćeno je iz Uprave za neizravno oporezivanje BiH.

(www.jabuka.tv | Foto: UNO BiH)