Univerzalna sportska škola ‘Široki Brijeg’ počinje s treninzima u subotu 8. rujna

Univerzalna sportska škola “Široki Brijeg” pod vodstvom trenera, profesora tjelesne i zdravstvene kulture Marka Kovačića i Žarka Kraljevića nakon ljetne stanke ponovno kreće s radom. Prvi sastanak, upis novih članova i raspored po skupinama u subotu 08. rujna 2012. u 18 sati, od ove godine u dvorani Gimnazije fra Dominika Mandića na Brijegu.

Univerzalna sportska škola namijenjena je dječacima i djevojčicama mlađe dobi, što znači od 6. do 12. godine. U nju se upisuju djeca koja imaju sportske afinitete i koja nisu uključena u sustavni klupski trening.

Smisao funkcioniranja Univerzalne sportske škole je da se što većem broju djece mlađeg školskog uzrasta omogući svestrani (višestrani) razvoj psihofizičkih sposobnosti, osobina primjenom što različitijeg sadržaja, prilagođenog dobi i mogućnostima. Prije svega, potrebno je da se kroz igru utječe na njihov pravilan rast i razvoj. Djeca tako postaju potencijalna baza ra razne sportove  i doživljavaju prvo i pravovremeno usmjeravanje ka sportu. Osnovni cilj rada Univerzalne sportske škole je svestrano utemeljenje sportskog obrazovnog odgoja.

Voditelji sportskih programa, profesori Tjelesne i zdravstvene kulture, djecu upoznaju i uvode u svladavanje osnovnih koraka gimnastike, atletike, igre s loptom i borilačkih sportova.

Žarko Kraljević (063 693 333)
Marko Kovačić (063 385 555)

E-mail: [email protected]

(www.jabuka.tv)

2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.