Unicredit banka zatvara više od polovice poslovnica

Najveća talijanska banka UniCredit planira da u narednim godinama zatvori dio poslovnica zahvaljujući čemu bi od 2015. trebala uštediti 50 milijuna eura godišnje.

“Namjeravamo reducirati površinu koju zauzima mreža poslovnica banke”, najavio je šef odjela za nekretnine UniCredita Paolo Giancarelli, prenio je AP.

Banka, prema njegovim riječima, planira smanjiti broj svojih poslovnica sa sadašnjih 160 na 75 i to prije svega tako što će prestati raditi u iznajmljenim prostorima, ali hoće da proda i dio vlastitih zgrada.

U naredne četiri godine banka će tako ostati bez 292.000 kvadratnih metara uredskog prostora.

Generalni direktor Federico Ghizzoni nastoji da smanji troškove i smanjenjem broja zaposlenih na rukovodećim mjestima kako bi ojačao financijske rezerve banke i povećao njenu profitabilnost.

UniCredit planira u siječnju iduće godine ponuditi na prodaju dionice u vrijednosti 7,5 milijardi eura. Pored toga, banka će ukinuti 6.150 radnih mjesta do 2015. i prodati imovinu u zemljama koje za nju nisu strateške.

Banka, naprimjer, razmatra prodaju centrale u Hamburgu i nekoliko zgrada u Rimu.

U Milanu gdje joj je glavno sjedište, banka raskida ugovore o najmu i sprema se na selidbu u novu centralu tvrtke 2013.

U Austriji UniCredit će preseliti svojih 4.000 radnika iz više zgrada u jednu, u predgrađu Beča, a slično će postupiti u Zagrebu, Sofiji, Bukureštu, Moskvi i Pragu.

“Uštedjet ćemo na troškovima ne samo otpuštanjem zaposlenih, nego i na energiji poslije preseljenja u efikasnije i kvalitetnije zgrade”, dodao je Giancarelli, prema kome će UniCredit tako smanjiti emisiju ugljen dioksida za 50 posto, prenosi Tanjug.

(www.jabuka.tv)

13 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.