UN pozvao na suzdržanost

Glavni tajnik UN-a Antonio Guterres pozvao je u subotu sve zemlje članice da pokažu suzdržanost i izbjegnu svako djelovanje koje bi moglo dovesti do eskalacije nakon zapadnih udara na Siriju.

Pozivam sve zemlje članice da pokažu suzdržanost u opasnim okolnostima i izbjegnu svako djelovanje koje bi moglo dovesti do eskalacije stanja i pogoršati patnje sirijskoga naroda, napisao je u priopćenju Guterres.

Glavni tajnik odgodio je predviđeno putovanje u Saudijsku Arabiju kako bi nadgledao posljedice vojne operacije SAD-a, Velike Britanije i Francuske, kojoj su cilj bili prvenstveno kemijski vojni kapaciteti kojima, prema njima, raspolaže sirijska vlast.

Svaka upotreba kemijskoga oružja strašna je, izjavio je Guterres.

Naglasio je važnost djelovanja u skladu s poveljom UN-a i međunarodnim pravom.

Zapadnu vojnu intervenciju na Siriju nije dopustilo Vijeće sigurnosti UN-a.

Krenulo je! Zapadne sile napale Siriju, eksplozije tresu Damask, Trump se obratio naciji, Rusi bijesni

Guterres je pozvao članice Vijeća sigurnosti da se dogovore oko otvaranja istrage koja bi utvrdila identitet počinitelja kemijskih napada u Siriji.

Ruski zastupnik Vladimir Džabarov u Moskvi je kazao kako će Rusija zatražiti hitnu sjednicu Vijeća sigurnosti o zračnim napadima zapadnih snaga, prenosi RIA novosti.

Trenutno se analizira situacija. Rusija će tražiti sjednicu Vijeća sigurnosti UN-a, siguran sam, kazao je Džabarov koji je zamjenik predsjednika vanjskopolitičkoga odbora.

(Hina)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.