Umro poznati hrvatski novinar Milorad Bibić Mosor

Sportski novinar Milorad Bibić Mosor umro je danas u 60. godini u KBC-u Rebro u Zagrebu, javlja Slobodna Dalmacija.

Posljednjih tjedana vodio je bitku života. Iako ga je teška bolest prikovala za krevet, nije posustajao. U nedjelju je napisao i poslao svoju zadnju SMS-pitalicu, napisala je njegova Slobodna Dalmacija.

Milorad Bibić rodio se u Splitu 25. srpnja 1952. godine. Kao profesionalni novinar radio je u splitskom tjedniku Nedjeljna Dalmacija te nakon toga u splitskom dnevniku Slobodna Dalmacija. U obje redakcije bio je i urednik Sportske rubrike.

Njegova specijalnost uvijek je bio sport, a uža mu je specijalnost košarka o kojoj je godinama pisao u raznim tjednicima i revijama. Surađivao je i u zagrebačkim Sportskim novostima, riječkome Novom listu, ljubljanskim listovima Delo i Dnevnik, mariborskoj Večeri, sarajevskom Oslobođenju, skopskoj Večeri.

Pratio je brojna velika natjecanja, Olimpijske igre, Svjetska i Europska prvenstva, intervjuirao mnoge poznate osobe iz sportskog svijeta. Nekoliko godina na splitskoj Televiziji Marjan bio je urednik i voditelj specijalizirane košarkaške emisije U koš, u koš.

Osim sporta i humora, u Slobodnoj Dalmaciji pisao je tekstove za mnoge rubrike. Napisao je i scenarij za filmove o dvojici nogometnih velikana Frani Matošiću i Vladimiru Beari.

Hrvatski zbor sportskih novinara proglasio ga je sportskim novinarom za 1997. godinu, a 2003. i 2005. godine Hrvatski zbor sportskih novinara dodijelio mu je godišnju nagradu za sportsku publicistiku za knjige Split je Prva liga i Zlatna košarka Mirka Novosela.

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.