Umjesto božićne Thachi uputi uskršnju čestitku

Umjesto božićne, premijer Kosova Hashim Thaci uputio je uskršnje čestitke katoličkoj crkvi i svim katoličkim vjernicima na Kosovu. Kosovski premijer, kako se navodi u čestitki, “sa posebnim uvažavanjem, blagdan Uskrsa čestitao katoličkim vjernicima iz Međunarodne zajednice, koji se nalaze na Kosovu”.

Thaci je u ime Vlade Kosova građanima poželio da im praznik donese još više topline, sreće, nade i uspjeha, harmoniju, mir i društveni napredak.

U čestitki premijera, objavljenoj na sajtu Vlade Kosova se navodi: “Poštovani katolički vjernici, blagdan Uskrsa je među naznačajnijim praznicima kršćanskog svijeta, koji slavi dostojanstveno i ponosno cijela katolička zajednica, svuda gdje živi. Ovaj veličanstveni praznik, jedne od naznačajnijih religija čovječanstva, slavi se i na slobodnom, neovisnom, suverenom i demokratskom Kosovu, činivši kraj godine toplijim, humanijim i sažimajući dostignuća u obitelji, društvu i na međunarodnoj areni Kosova se pridružuje sreći i radosti koje donosi ovaj blagdan, koji utjelovljuje ideju i osjećaje vjerovanja u božanstvene i ljudske vrijednosti, u duhovni preporod i u gajenje mira među narodima, kao uslova razvoja i napretka čovječanstva.”

Na Kosovu, s obzirom da ove godine Božić pada za vrijeme vikenda, ponedeljak je neradni dan. Zaposleni u javnim institucijama, bez obzira kojoj vjeroispovesti pripadaju, sutra neće odlaziti na posao.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.