Uložit će milijarde, ali to ga ne brine: Bill Gates ide u borbu protiv koronavirusa – Jabuka.tv

Uložit će milijarde, ali to ga ne brine: Bill Gates ide u borbu protiv koronavirusa

Broj oboljelih od koronavirusa premašio je milijun, crna brojka umrlih veća je od 50 tisuća, a posljedice na globalno gospodarstvo su nesagledive.

Čini se kako je jedino rješenje cjepivo na kojem znanstvenici naporno rade, no i uz najveće napore čini se da u optimističnom scenariju moramo čekati godinu i pol dok cjepivo bude gotovo, testirano i sigurno za uporabu. Što nas čeka do tada i hoćemo li cijelu 2020. i veliki dio sljedeće godine većinom provesti u oprezu, izolacijama i karantenama, trenutačno je teško reći, no jasno je zašto cijeli svijet s nestrpljenjem iščekuje lijekove i cjepiva.

Jednom kada cjepivo bude gotovo, bit će ga potrebno proizvesti u velikim količinama, a kako bi kapaciteti bili spremni na vrijeme, želi se pobrinuti Bill Gates.

U razgovoru za The Daily Show (objavljen je samo isječak epizode koja će se emitirati danas), Gates je rekao kako njegova filantropska organizacija ima veliko iskustvo i stručnost u borbi protiv zaraznih bolesti te su već financirali slične projekte, a sada to znanje žele iskoristili kako bi “ubrzali stvari”, prenosi Zimo.Dnevnik.hr.

Naglasio je kako se, zbog svega navedenog, mogu mobilizirati brže od vlada za borbu protiv koronavirusa. Gatesova organizacija želi unaprijed izgraditi proizvodne kapacitete za top sedam dostupnih kandidata koji razvijaju cjepivo protiv virusa. Iako će na kraju odabrati maksimalno dvije kompanije, financirat će tvornice za svih sedam kompanija kako ne bi gubili vrijeme jednom kada se cjepivo odobri.

Potrošit ćemo nekoliko milijardi dolara za proizvodnju tvornica koje se neće odabrati jer je nešto drugo bolje, Bill Gates

Dodao je da par milijardi dolara ništa u usporedbi s današnjom ekonomskom situacijom u kojoj se gube bilijuni dolara.

Simultano testiranje lijekova i gradnja proizvodnih kapaciteta nužni su kako bi se u najbržem mogućem roku pronašlo najučinkovitije cjepivo, ali i kako bi se proizvele potrebne količine. S ranijom pripremom proizvodnih pogona mogli bi se uštedjeti mjeseci, a danas je svaki mjesec bitan, rekao je Gates koji je, zajedno sa suprugom Melindom, dosad donirao 100 milijuna dolara borbi protiv koronavirusa.

(www.jabuka.tv)


7 komentara

  • Uložio milijarde i sad on kao neki dobrotvor? A kad se proizvede cjepivo, desetorostruko će ih vratiti. Ovaj mućak i cicija ne bi dao nikom prebijene pare. Poznat je po škrtosti. Taj parkira auto tri kilometra od radnog ureda, samo da ne plati prking. Govno da ne može biti veće.

  • Demon i zloduh iz dvadesetog stoljeća skupa sa svojom babilonskom demonskom sortom samo se prebacio u dvadeset i prvo stoljeće i sada nam otvoreno i bez ikakave potrebe za skrivanjem otvoreno poručuje kako je on novovijeki babilonski ustoličeni bog koji će nam krojiti sudbinu odnosno zatirati nas kao zečeve.
    Zaboravila je ta babilonska đavolska sorta, koju Otkrivenje razotkriva kao :”Sinagogu Sotoninu” da je -Bog , Gospodar života i povijesti a nikako ovaj đavolski nakot.
    Sve što dotaknu pretvaraju u propadljivo blago s jedne strane ili smrt i bolest s druge strane, za one koji im se nikada neće pokloniti.Kazna će im biti vječna smrt u paklenom ognju.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.