Ukusna i kreativna peciva: Širokobriješki osnovnoškolci obilježili Dane kruha

Dani kruha organizirani su u petak u Prvoj osnovnoj školi Široki Brijeg, a na manifestaciji koja se ovih dana održava diljem Hercegovine sudjelovalo je mnoštvo zadovoljnih osnovnoškolaca s nastavnicima i gostima.

Osnovnoškolci su za manifestaciju Dani kruha, odnosno za dane zahvalnosti za plodove zemlje, sa svojim roditeljima pripremili razne dekoracije i velike količine ukusnih peciva te raznih vrsta kruha koje su nakon blagoslova počeli blagovati.

Njihova kreativnost i kulinarsko umijeće moglo se vidjeti u dvorištu Prve osnovne škole, gdje je organizirana mala izložba kruha i peciva koje su učenici pripremili i donijeli.

Ravnatelj Prve osnovne škole Miroslav Hrkać pohvalio je učenike zbog hrane koju su pripremili, ali je uputio i kritiku zbog odbačenog kruha koji se često može vidjeti na podu u školskom dvorištu.

U svijetu danas ima jako puno gladne djece koji si ne mogu priuštiti ni hranu ni osnovne stvari, a kamo li da idu u školu i obrazuju se. Vi, naši učenici i naša djeca, hvala Bogu, uživate u izobilju i imate svega, ali cijenite hranu i poštujte one koji privređuju i rade za tu hranu, rekao je Miroslav Hrkać.

Hranu je blagoslovio fra Dario Galić, a nakon blagoslova, kruh i peciva djelatnici i učenici Prve osnovne škole rado su podijelili i zajedno blagovali.

Manifestacija Dani kruha organizirana je povodom Svjetskog dana hrane, koji se u cijelom svijetu obilježava 16. listopada.

(www.jabuka.tv)

 


1 komentar

  • Još bi ljepše bilo da su školarci učestvovali u pripremanju ukusnog i kreativnog peciva pogotovo u školi.
    Šteta što se u školi nema ovakvih i sličnih kreativnih predmeta ili radionica.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.