Ukrajinci ljuti na bivšeg kapetana: On je gnjida

Bivši kapetan ukrajinske reprezentacije Anatolij Timoščuk i dalje je na udaru sunarodnjaka jer se još uvijek nalazi u Zenitu na poziciji pomoćnog trenera tog ruskog kluba.

U jeku vojne invazije koju Rusija vrši na Ukrajinu njegovi sunarodnjaci ne praštaju mu to što radi.

Već ranije ga je prozvao nekadašnji suigrač iz reprezentacije Jevgenij Levčenko koji mu je poručio:

Timo, zašto si to napravio? Ti si iz Ukrajine. Kako možeš šutjeti i nastavljati raditi ondje? Igrali smo zajedno za istu reprezentaciju, nosili taj dres s ponosom, pjevali himnu, slavili i tugovali. Zašto se ne oglašavaš? Kako ćeš živjeti s tim?

Tim kritikama ubrzo se pridružio ponajbolji ukrajinski nogometaš današnjice, Atlantin igrač Ruslan Malinovskij: Ne znam što je s Timoščukom, trebate pitati njega. Teško je to komentirati, ali je čudno. Mislim da nije ispravno. On 100 posto više nije niti će ikad biti legenda ukrajinskog nogometa. Njegova postignuća sada su zaboravljena.

Nizu takvih i sličnih istupa u javnosti pridružio se i predsjednik ukrajinskog prvoligaša Rukha Grigorij Kozlovskij koji je govoreći o Timoščuku rekao: Kao što je to bio izjavio Ševčenko, prijateljska gnjida je gora od neprijateljske uši. On je ukrajinska gnjida. Kaže se da vam s takvim gnjidama neprijatelji nisu potrebni.

Svoje mišljenje o Timoščuku podijelio je i Oleksandr Alijev, koji je nekadašnjeg ukrajinskog nogometnog heroja nazvao “izdajicom” kojem je “jezik zabijen u guzicu”.

Ti si naš ukrajinski domoljub. Ili si zastave na obrazima crtao samo da se pokažeš?, poručio mu je nekadašnji suigrač.

Tijekom srijede se pojavila i informacija da je Timoščuk izbrisan je iz registra igrača ukrajinske reprezentacije. Odluka je to ukrajinskog nogometnog saveza.

Nogometni savez Ukrajine na svojim je službenim stranicama objavio da će Timoščuka sankcionirati zbog suradnje s okupatorima. Osim što mu savez neće priznati nijedan nastup ni trofej, poništio mu je i trenersku licencu. Službeno je do danas Timoščuk bio nogometaš s najviše nastupa za ukrajinsku reprezentaciju.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.