Ukoliko se želite opustiti na putovanju pogledajte listu ‘najmirnijih’ gradova svijeta

Usred užurbanosti našeg svakodnevnog života, kada ljudi razmišljaju o svojim odmorima najčešće preferiraju lokacije s karakteristikama poput svježeg, nezagađenog zraka, cvrkuta ptica te prirodnih ljepota.

Ako su mir i tišina ono što tražite, platforma za rezervacije putovanja Travelbag predstavila je listu najmirnijih gradova na svijetu.

Prvo mjesto na listi pripalo je gradu Juneau na Aljasci. S ocjenom kvaliteta zraka od 100 posto, šarmantni grad nudi posjetiteljima priliku da se ponovno povežu s prirodom.

Bilo da se odlučite na vožnju kanuom oko jezera Mendenhall ili na jednu od 60 pješačkih staza, uživat ćete u prirodnim ljepotama.

Utvrđeno je da je drugi najmirniji grad na svijetu prelijepi glavni grad Novog Zelanda, Wellington. Poznat po svojim bujnim zelenim brdima, nevjerojatnom kvalitetom zraka i impresivnom nedostatku buke i svjetlosnog zagađenja, Wellington ima sve pogodnosti odličnog gradskog odmora kojem ne manjka prirode.

Treće mjesto na listi pripalo je još jednom gradu Novog Zelanda – Aucklandu. Smješten na Sjevernom ostrvu, Auckland ima 700 staza za šetnju, ugašeni vulkan i nevjerovatne plaže.

Lista top 10 najmirnijih gradova obuhvaća sljedeće: Juneau (Aljaska), Wellington (Novi Zeland), Auckland (Novi Zeland), Perth (Australija), Melbourne (Australija), Sydney (Australija), Atlanta (Georgia), Phuket (Tajland), Dallas (Texas), Vancouver (Kanada).

U suprotnosti sa spomenutom listom među najgore rangiranim gradovima za miran odmor su Manila, Mumbai, Kairo i Lima.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.