Uklonjena nelegalna deponija iznad Mostara – Jabuka.tv

Uklonjena nelegalna deponija iznad Mostara

Nelegalna deponija otpada na prostoru vidikovca na površinskom rudničkom kopu Vihovići iznad Mostara uklonjena je zahvaljujući naporima Ekološke udruge EKO KOP Mostar.

Nakon što smo uzbunili širu javnost kako smo primijetili nastajanje nelegalne deponije otpada na prostoru vidikovca na kopu, uputili smo poziv komunalnim inspektorima kako bi se deponija zaustavila te kako bi se kaznili neodgovorni pojedinci koji uporno odlažu građevinski i komunalni otpad na spomenutoj lokaciji. Ovih dana svjedočimo akciji istih institucija koje smo prije par dana prozvali te na terenu smo zatekli tešku mehanizaciju Javnog poduzeća Parkovi i u kratkom roku su sanirali i otklonili spomenutu deponiju na poziv komunalne inspekcije grada Mostar.

Ovim putem se iskreno zahvaljujemo Parkovima kao i inspekciji koji su ažurno reagirali na naš apel, ali ponovno molimo neodgovorne sugrađane da prestanu s devastacijom ovog krajolika kojeg svi zajedno želimo učiniti još ljepšim i funcionalnijim.

Također, ovim putem želimo podsjetiti sve kako je naša prva eko akcija I 100 je dovoljno! u punom jeku te ako niste do sada možete još uvijek kupiti sadnicu lipe.

Uključimo se svi zajedno i uredimo okoliš oko sebe. Pratite objave na Facebook stranici Ekološka udruga EKO KOP i saznajte više o samoj akciji, ali i njezinom napretku.

Pozovite svoje prijatelje i pridružite nam se u subotu, 20. ožujka kada će biti organizirana sadnja lipa. Očekujemo vas u što većem broju. Sve ovo radimo u nadi da će ovo područje u skoroj budućnosti biti mjesto sportsko-rekreacijskih aktivnosti svih građana našeg grada, priopćeno je iz Ekološke udruge EKO KOP Mostar.

Dragi sugrađani i prijatelji našeg rudarskog kopa do jučerašnjeg dana prodano je 50 sadnica lipa. 💪💪💪
Obaviještavamo vas…

Objavljuje Ekološka udruga EKO KOPNedjelja, 14. veljače 2021.

(www.jabuka.tv)


5 komentara

  • Kad će biti ukolonjeno smeće iznad širokog na putu prema kuli. Ona krivina kraj dalekovoda je nekad bila lijep vidikovac dok seljačine nisu počele istovarati otpad

  • Ima smeća u nas na sve strane,baca se i susjedima samo preko zida, na tuđe njive i irad.
    Da se samo jednom samo jedno kazni ne bi mu palo na pamet razbacivati smeće.
    A kipovanje kamiona smeća je postalo normalno.

  • Juće izabran gradonaćelnik i evo danas se već osjeti kako je bolje. A kako će tek, svakim novim danom, tek biti dobro u europskom gradu Mostaru, jedinom istinskom multietnićno-stolnom gradu, 2u1, biseru sjajnom.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.