Gostujuća izložba Međunarodnog trijenala grafike u Širokom Brijegu – Jabuka.tv

Gostujuća izložba Međunarodnog trijenala grafike u Širokom Brijegu

Postavka Drugog međunarodnog trijenala grafike Livno sljedećeg tjedna gostovat će u Franjevačkom muzeju i galeriji u Širokom Brijegu.

Izložba Multioriginal kao poticaj novim vizualnim istraživanjima bit će otvorena u četvrtak, 25. veljače, u 19:00 sati.

Nastavak je to uspješne suradnje između dva franjevačka muzeja u cilju promocije i populariziranja grafičke produkcije i nove grafičke smotre u Bosni i Hercegovini koja je važan iskorak u kontekstu suvremene likovne scene.

Na izložbi u Širokom Brijegu bit će predstavljena djela koja su umjetnici iz 30 zemalja svijeta darovali Franjevačkoj galeriji i muzeju Gorica-Livno.

Unatoč pandemiji koronavirusa u Livnu su prošle godine izlagala 73 umjetnika iz 34 zemlje svijeta.

Pristigli radovi na 2. međunarodni trijenale grafike Livno svjedoče kako se propitkivanjem tradicionalnog medija još uvijek mogu donijeti vitalna promišljanja, a istovremeno kako on u kombinaciji sa suvremenim medijem može biti vrlo poticajan u novim vizualnim istraživanjima što pridonosi uvijek aktivnom, plodonosnom i inspirativnom stvaralačkom ozračju.

Međunarodni trijenale grafike Livno je pozitivna kulturno-umjetnička inicijativa koju je 2017. godine pokrenuo Franjevački muzej i galerija Gorica-Livno, kako bi uspostavio platformu koja će promovirati vrijedno grafičko nasljeđe i domaću aktualnu grafičku produkciju u zemlji i svijetu. Ovim projektom je poboljšana međunarodna kulturna suradnja i ostvarena promocija bosanskohercegovačke umjetnosti u međunarodnim krugovima.

Izložba u Širokom Brijegu bit će otvorena do 6. travnja.

Objavljuje Franjevački muzej i galerija Široki BrijegUtorak, 16. veljače 2021.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.