Ukinuta mjera zabrane kretanja: Lijanović smije napustiti Sarajevo i BiH

Sud BiH je danas ukinuo mjeru zabrane kretanja Jerki Ivankoviću Lijanoviću, dopredsjedniku NS Radom za boljitak, aktualnom dopremijeru i federalnom ministru poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Lijanovićevo kretanje bilo je ograničeno samo na područje Sarajeva.

“Ukidanje zabrane samo nam još jednom pokazuje da je riječ o politički montiranom procesu. Kako to da je dva dana uoči početka predizborne kampanje postojala sumnja u bilo kakve utjecaje na svjedoke ili neke nezakonite radnje, a danas ne postoji?”, kazala je Emina Trhulj, koordinatorica za medije NS Radom za boljitak, piše Bljesak.info

Naime, osim ukidanje mjere zabrane kretanja, Lijanoviću ostaju druge mjere koje je odredio Sud BiH, kao što su zabrana obavljanja bilo kakvih poslova i posjećivanje sjedišta firme Lijanovići d. o. o., te sastajanje sa drugim osumnjičenicima i zaposlenicima firme. No, Trhulj naglašava kako će podnijeti žalbe i zbog neukidanja ovih mjera zabrane.

Podsjetimo, Sud BiH ovu mjeru donio je nakon uhićenja u akciji Agencije za istrage i zaštitu BiH “Brend” u rujnu 2014., ali je nakon jednomjesečnog pritvora, uz mjere zabrane, pušten da se brani sa slobode. Aktualni ministar i drugi osumnjičeni su za kazneno djelo organiziranog kriminala u vezi s kaznenim djelima porezne utaje.

Iz Tužiteljstva BiH su tada za ovu akciju rekli da se radi o jednoj od najvećih akcija u borbi protiv organiziranog kriminala i višemilijunskih poreznih utaja.

Također, podsjetimo da su bivši radnici tvrke ‘Lijanovići’ više od mjesec dana držali u blokadi zgradu kompanije “Lijanovići” u Širokom Brijegu, gdje su bila sjedišta tih firmi, piše Bljesak.info

Nekoliko desetina radnika, svakog dana se okupljalo pred tim objektom, a od firmi su tražili isplatu zarađenih plaća, koje nisu isplaćivane dvije godine. Za sve su optuživali ministra Ivankovića Lijanovića, koji je u medijima poručio da zapravo nije riječ o radnicima “Lijanovića”.

(www.jabuka.tv)20 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.