Uhićeno više zaposlenika HRT-a: Krali kamere i prodavali ih na Ebayu i Njuškalu – Jabuka.tv

Uhićeno više zaposlenika HRT-a: Krali kamere i prodavali ih na Ebayu i Njuškalu

Zagrebačka je policija u utorak uhitila pet osoba, zapooslenika Hrvatske radiotelevizije, koje se sumnjiči da da su počinili kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti i kazneno djelo krivotvorenja službene ili poslovne isprave.

Osumnjičeni se dovode u vezu s nestankom kamera i druge opreme Hrvatske radiotelevizije.

Nestanak spomenute opreme uočen je još tijekom prošle godine kad je i podnesena kaznena prijava protiv nepoznatoga počinitelja.

“Na temelju zaprimljenih kaznenih prijava i provedenih izvida, u višemjesečnom operativnom postupanju poduzeto je niz mjera i radnji, a u sklopu pretraga domova i drugih prostora, poslovnih prostora, osobnih vozila, računala, memorijskih kartica, korisničkih računa elektroničke pošte, korisničkih računa na internet stranicama www.ebay.com i www.njuskalo.hr, pronađeni su podaci koji su upućivalida su dvije kamere putem eBay portala prodane u Australiju i Republiku Češku, svaka za iznos od 6 tisuća eura”, navodi se u policijskom priopćenju.

Zagrebačka policija u utorak je uhitila pet osoba – u dobi od 41, 47, 48, 53 i 40 godina. “Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da je prvo prijavljeni 41-godišnjak kao zaposlenik javne ustanove tijekom 2015. i 2016. godine, iskoristio položaj odgovorne osobe za stanje imovine te otuđio i protupravno prisvojio audio i video opremu koju je potom prodavao drugim osobama s područja grada Zagreba i Zaprešića”, navodi policija.

Provoosumnjičenog se tereti i da je krivotvorio potpise na inventurnim listama čime je lažno prikazivao stvarno stanje audio i video opreme. Policijska uprava zagrebačka navodi kako je sebi pribavio neutvrđenu imovinsku korist, a javnoj ustanovi prouzročio znatnu štetu u iznosu od najmanje 1.098.681,38 kuna, piše Nacional.hr.

Prvoosumnjičeno će u srijedu biti doveden pritvorskom nadzorniku, a protiv ostalih uhičenika biti će podnesena kaznena prijava.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.