Uhićeno pet službenika Granične policije BiH – Jabuka.tv

Uhićeno pet službenika Granične policije BiH

Pet službenika Granične policije BiH uhićeno je u petak ujutro u Bosanskom Brodu.

Policijski službenici Središnjeg istražnog ureda Granične policije BiH, zajedno s policijskim službenicima JPK TU Istok, pod nadzorom tužitelja Tužiteljstva BiH, a po naredbama Suda BiH, proveli su aktivnosti na sprječavanju, otkrivanju i dokazivanju, nezakonitih, koruptivnih, radnji počinjenih od policijskih službenika PGP Brod, na Međunarodnom graničnom prijelazu Brod, a zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno kazneno djelo ‘Primanje dara i drugih oblika koristi’ iz članka 217. KZ BiH.

U tijeku navedenih aktivnosti, tijekom čega su dokumentirana određena koruptivna djela, slobode je lišeno pet osumnjičenih policijskih službenika Granične policije BiH, raspoređenih u PGP Brod. Pored pretresa osumnjičenih policijskih službenika Granične policije BiH, pretresaju se i službene prostorije na Međunarodnom graničnom prijelazu Brod, koje su koristili osumnjičeni policijski službenici, potvrđeno je iz Granične policije BiH.

U tijeku pretresa, pronađena je određen iznos novca, za koji postoji osnova sumnje da potiče iz izvršenja kaznenog djela.

Navedene aktivnosti predstavljaju jasno opredjeljenje Granične policije BiH, na čelu s njenim rukovodstvom, da se suprotstavi svim oblicima koruptivnih ponašanja policijskih službenika Granične policije BiH, stoga pozivamo i ohrabrujemo sve građane i putnike da prijave svaki oblik koruptivnog ponašanja koje uoče ili o tome imaju korisna saznanja, istaknuo je Zoran Galić, ravnatelj Granične policije BiH.

Zbog provođenja navedenih aktivnosti, određeno vremensko razdoblje bio je blokiran promet na Međunarodnom graničnom prijelazu Brod, zbog čega ovim putem upućujemo ispriku putnicima koji su se zatekli u tom trenutku na spomenutom graničnom prijelazu, zaključuju iz GP BiH.

(www.jabuka.tv)