Kardinal Puljić: Narod se obraća Crkvi jer nema onih koji bi ih trebali zastupati

Ako smo na putu u Europsku uniju i ako želimo graditi demokraciju, bez ljudskih prava i poštivanja čovjekovog dostojanstva, nema demokracije, kazao je nadbiskup vrhbosanski, kardinal Vinko Puljić.

Kada je u pitanju privatno vlasništvo, tu država mora bdjeti nad tim pravima, kao i nad vjerskom slobodom. Treba htjeti graditi državu na temeljima jednakih prava, a ne na pravu jačega, rekao je Puljić u razgovoru za Dnevni avaz.

Komentirajući odluku Ustavnog suda BiH o poništavanju Zakona o poljoprivrednom zemljištu u Republici Srpskoj, čime je narušeno i pravo Hrvata u manjem bh. entitetu, Puljić je kazao da pitanje o brizi prema Hrvatima treba postaviti gospodi koja kažu da zastupaju Hrvate, a ne meni koji sam zadužen za vjerska pitanja.

Meni je žao što se narod mora obraćati nama, u Crkvi, jer nema onih koji bi ih trebali zastupati i braniti njihova prava, rekao je kardinal Puljić za Avaz.

(www.jabuka.tv)


12 komentara

  • Vi ih zastupate mozda?! Prcijo vas Covic, Ševo i ostale kojima se ulizujete. Ne postoji rezim koji je bio na ovim prostorima da im se niste uvukli u supak, a priglupi narod uvjerili da radite za njihov interes.

  • Zbog tog malog zemljišta u RS u koju se nitko ne želi vratiti dajes na pladnju Muslimanima i Srbima ,sve sto je HVO obranio, pa i Neum i more, koliko je nasih naivnih, koji vide plitko, kostalo cijeli hrvatski narod, koliko je zaklanih zbog toga, odrezanih usiju, iskopanih ociju, bitno je da se odrzi biskupija, to sto je trecina pobijena, trecina pobjegla, ostali oni koji ne znaju jezik, i pored činjenica vi bi biskupe malu Jugoslaviju. Nama Hrvatima dosta vise Jugoslavija, umorni smo. Divim se Čoviću koliko ima strpljenja sa ovakvima, treba uzeti ono sto je nase cim RS krene, izgubit cemo i ovo sto imamo

  • Kardinale uvazeni. Zato vi i Crkva zastupate ove mocnike u politici i tajkune, ratne profitere. Sa njima vam je nesto milije sjediti, rucati i druziti se. Jer od njih imate i neke koristi. A je li to ured sa Bozije strane zapitaj te se. Ti isti vam doniraju novac, skupe poklone, slike, auta itd. Je li vam to milo i potate li se od kuda sve to….!Nasi politicari a i vi vjerski poglavari,, pastiri,, svoga naroda, katolika ste svoje stado prepolovili. Zapitate li se ikada kakvi ste vi vode i pastiri kad vam narod nestaje, mladi odlaze, stari mriju a oni privilegirani, vama podobni uzivaju.., Znaci da nismo svi jednaki..!

  • E jos se ti javi.Ma tko ce tebe traziti i javljati se.Do sada 100 puta si izdao i zatajio svoj narod.Petar je zatajio Isusa pa plakao ti nikad.Zidovi imaju jednog judu mi ih ne mozemo prebrojati.Dajidje u Sarajevu ti i takvi kao ti.Tko ti je bio na domjanku za Bozic.Komsic i ostali…Suti Puljicu kako te nije stid javljati se.

  • Kad ste otisli ti debeli,predebeli pope u sirotinjsku kucu ili di ima teških bolesnika?Iz osobnog iskustva znam- nikada.Nikada necete otici drage volje osim ako netko inzistira i traži to,a da cete vi drage volje ,e bome necete.Ah da,hocete ta blagoslov kuca da pokupite pinku ,inace nebi ni tada.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.