Uhićeno 11 osoba zbog ilegalnog oružja, iznude i droge

Po Naredbi općinskih sudova Tuzla, Lukavac, Gračanica, Banovići, Srebrenik, Kalesija, Gradačac i Živinice, pripadnici Uprave policije MUP-a Tuzlanske županije jučer su na području te županije izvršili pretrese na 11 lokacija, a nakon završetka akcije Županijskom tužiteljstvu prijavili su 11 osoba za razna kaznena djela, priopćeno je iz MUP-a TŽ.

Prilikom pretresa oduzete su: tri automatske puške kalibra 7,62 mm, vojnička puška M-48, malokalibarska puška, pištolj kalibra 7,62 mm, plinski pištolj, šest manjih pakiranja od folije i grumen biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu Cannabis.

Također, pronađena je 21 tableta Trazema” i Medilexa, nargila s tragovima materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu Cannabis, joint, dvije šprice, drobilica, novac i tri mobitela.

O navedenIm aktivnostima upoznat je resorni županijski tužitelj, a nakon dokumentiranja navedenih događaja, Županijskom tužiteljstvu TŽ podneseni su izvještaji protiv: protiv M.S. (42) iz Sapne, M.B. (54), E.M. (40) i M.R. (26), svi iz Tuzle, te Š.Č. (30) iz Živinica. Oni su prijavljeni za počinjeno kazneno djelo nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija.

Zbog sumnje da su počinili kazneno djelo iznude, tužiteljstvu je podnesen izvještaj protiv A.B. (31) iz Lukavca, M.H. (38) i A.M. (52) iz Kalesije, dok je M.S. (25) iz Lukavca osumnjičen za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

Policija je M.B. (54) iz Tuzle, te A.M. (27), bez navedenog mjesta prebivališta, prijavila za počinjeno kazneno djelo posjedovanja i omogućavanja uživanja opojnih droga.

(Fena)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.