Uhićeni otac i sin, državljani BiH, zbog radnika na crno | Jabuka.tv

Uhićeni otac i sin, državljani BiH, zbog radnika na crno

Oko 1000 policajaca i carinika, uključujući specijalne policijske jedinice SEK, sudjelovalo je u velikoj raciji kodnog imena “Midas” koja se u četvrtak odvijala diljem Njemačke. Meta racije bio je rad na crno na gradilištima, a uhićene su četiri osobe za koje njemačka policija kaže da su pripadnici “obiteljskog klana”. Tri osobe uhićene su u Maintalu, i to 53-godišnji bh. državljanin i njegov 29-godišnji sin, također bh. državljanin, te njihov 40-godišnji rođak, inače državljanin Srbije.

Provjera 120 radnika

Četvrta osoba, pripadnik iste skupine, uhićena je u Offenbachu, a riječ je o 37-godišnjem državljaninu Srbije, otkrila je njemačka policija. Oni su osumnjičeni za izbjegavanje poreza i prijevaru tešku milijune eura.

U sklopu ove akcije njemačke službe istražuju više od 120 radnika zbog neovlaštenog boravka u Njemačkoj. U hotelu, koji su pretražli istražitelji u Maintalu, bili su smješteni radnici na crno, dok je u pretraženoj stambenoj zgradi u Maintalu živio glavni optuženi. Uhićeni se sumnjiče da su izgradili mrežu građevinskih kompanija i paravana preko kojih su, osim utaje poreza i izbjegavanja plaćanja obveznih socijalnih davanja, vršili i velike krijumčarske poslove.

Psi pronašli novac i oružje

Tijekom pretresa u četvrtak istražitelji su, također, osigurali imovinu vrijednu 19 milijuna eura. Između ostalog, koristili su i pse za traženje novca. Jedan od njih nanjušio je u stanu 120.000 eura, skrivene zajedno s oružjem u kauču. Skupina je, osim Maintala i Offenbacha, također bila aktivna u Frankfurtu, Bad Nauheimu i Idsteinu. U Frankfurtu je izvršen pretres dviju tvrtki. U Njemačkoj se sve češće provode akcije sprečavanja rada na crno, prenosi Večernji list.

(www.jabuka.tv) 


2 komentara

  • Dosa baja u njemacku i ponio pamet odavde misli moze on sta oce
    E nemozes prika i neka ne mozes neks ima neđe normala i zakon.
    Treba njih u zatvor dozivotni tako da se i nasim gazdama i svima koji ne placaju radnicima obaveze , stisne govno u njima od stra i kazne koja bi im sljedila..
    Imamo zakone evropske a nikako ih sprovesti.
    Eeee jadnog svita boze moj

Komentiraj: