Uhićeni krijumčari iz Čapljine: Migrante preko Mostara i Posušja prebacivali u Hrvatsku

Zbog sumnje da su organizirali ilegalno prebacivanje migranata iz Turske i Sirije na teritoriju Europske unije, pripadnici Granične policije u srijedu ujutro su na području Sarajeva, Čapljine i Velike Kladuše uhitili šest osoba.

Kako doznaje Žurnal, u pitanju je međunarodna akcija usmjerena protiv trgovaca ljudima koji su tijekom posljednjih šest mjeseci na područje EU prebacili više desetina ilegalnih migranata.

Usporedo s pretresima u BiH, akcija se provodi i na teritoriju Hrvatske gdje je, također, uhićeno nekoliko osoba. Prema informacijama Žurnala, u BiH su uhićena dvojica turskih državljana, Kadir Kani u Sarajevu i Mustafa Kara u Velikoj Kladuši. Njih dvojica su označeni kao članovi kriminalne grupe koja je djelovala u Crnoj Gori, BiH i Hrvatskoj.

Osim njih dvojice, pripadnici Granične policije uhitili su i Čapljince Valentina Vidića i Aldina Buća.

Na teritoriju Hrvatske pod obradom su, također, turski državljani Cabatan Coksun i Cabatas Olgun, te Ivanov Adrian Ivov. Navedena trojka rukovodila je ovom kriminalnom grupom, čiji su članovi bili još i Petar Vican i Ante Kutleša.

Prema saznanjima Žurnala, migranti su prvo na teritoriju BiH ubacivani preko šume, u blizini graničnoga prijelaza Metaljka, između Crne Gore i BiH. Jedna grupa je, potom, prebacivana na područje Mostara gdje su ih prihvaćali Čapljinci Valentino Vidić i Aldin Buća. Tu su smješteni u jednom pansionu, da bi, potom, taksijima bili prevezeni do Posušja, gdje su ih ilegalno prebacili na teritoriju Hrvatske, piše Zurnal.info.

Drugi pravac je bio preko Sarajeva. Nakon što bi ih prihvatio, Kadir Kani bi ih smjestio u pansion “Fočin han” u Sarajevu, piše Žurnal. Dan poslije, migranti bi kombijima bili prebačeni u jedan hotel na području Bihaća, a poslije toga bi ih u Velikoj Kladuši preuzeli Mustafa i Bejza Kara, te Edina Zelić. Migranti bi, potom, preko ilegalnih prijelaza bili prebačeni na teritoriju Hrvatske.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.