FTV u “drugačijem” Međugorju o Gospinu ukazanju i poslovanju

”Uznemireno je Međugorje pred dolazak specijalnoga izaslanika Vatikana, ma koliko se tvrdilo da će imati samo pastoralnu ulogu”, objavila je Federalna televizija u emisiji Mreža ističući kako je pred Međugorjem najneizvjesnija turistička sezona ikada.

“Prvi put smo prošle godine zabilježili mali pad od nekih pet posto, i to najviše od hodočasnika iz Italije. Italija nam je daleko najvažnija zemlja jer iz nje dolazi 50 posto svih hodočasnika”, rekao je za FTV voditelj ureda Turističke zajednice Međugorje Željko Vasilj.

Milijun ljudi godišnje prođe Međugorjem, podaci su turističkoga ureda, navodi FTV, i dodaje kako je statistika župnoga ureda drugačija.

”Parametar koji može dati odgovor o broju hodočasnika je broj pričesti. Više od 3,9 milijuna bilo ih je prošle godine. Iako i tu ima pada. U proteklim dvjema godinama broj pričesti manji je za 150.000. Opao je i broj svećenika koji koncelebriraju, a promjena bi moglo biti još. Kako će se stvari odvijati u Međugorju – ovisit će od specijalnoga izaslanika Vatikana, poljskoga nadbiskupa Henryka Hosera. Najava njegova dolaska uzburkala je međugorsku, ali i širu javnost”, navodi se u prilogu.

FTV, koja je objavila i priopćenje mostarsko-duvanjskoga biskupa Ratka Perića u kojem se navodi kako se u Međugorju nije ukazala Gospa, navela je kako je ”većina objekata izgrađena bez dozvole” te kako su ”milijuni već izabrali, a i poreznici bi mogli, i to konkretnije”.

”U mjestu u kojem smo davno pokazali da su fiskalne kase često misaona imenica te da je od zakonskoga djelovanja jača sumnja u veći broj onih koji rade na crno. Sve su to dijelovi priče koja međugorski fenomen čini drugačijim”, navela je, između ostaloga, FTV u prilogu o Međugorju.

(www.jabuka.tv)
4 komentara

    • Prva rečenica i odmah neistinita: “Grade se uglavnom novi smještajni kapaciteti, uglavnom bespravni..” Neistinita svaka druga navedena činjenica. Toliko o prilogu ove amaterske televizije…

  • ma manite se narode biskupa perica on nema koristi od medjugorja pa prica nebuloze ja necu reci dali je se ukazala ili nije samo znam da je medjugorje mjesto dusevnog mira i molitve……ftv se zna cija je tv nemores nista drugo niti ocekivat od nje ….narode moj samo vi molite i trudite se zivit 10 bozji zapovijedi upriliku i nebojte se

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.