Uhićena trojica muškaraca zbog paljenja kuća hrvatskim povratnicima kod Viteza

Policija je u utorak uhitila tri osobe koje se sumnjiče da su opljačkale i zapalile obiteljske kuće dvojice hrvatskih povratnika u mjestu Putkovićima kod Viteza.

Kako je potvrdio glasnogovornik MUP-a Srednjobosanske županije Hasan Hodžić, izgred se dogodio u nedjelju u mjestu Putkovićima kod Viteza. Policiji i gasiteljima je u nedjelju u večernjim satima dojavljeno da gori obiteljska kuća Joze Brkovića. Požar je lokaliziran, a policija je obavila očevid.

Kasnije je u noći na ponedjeljak izgorjela i susjedna kuća Franje Brkovića te je pričinjena značajna materijalna šteta. Po Hodžićevim riječima, policija je utvrdila kako se u oba slučaja radi o kaznenim djelima paljevine i teške krađe.

Nakon detaljne istrage policija je otkrila i uhitila sumnjivce M. O. (1995.), B. H. (1994.) i M. V. (1973.). Sva trojica su iz Viteza. Oni su nakon kriminalističke obrade u potpunosti priznali izvršenje kaznenih djela. Nakon toga su po nalogu Općinskog suda Travnik započeli pretresi na tri lokacije na području Viteza koje koriste osumnjičeni.

Pljačka i paljevina dviju kuća hrvatskih povratnika u mjestu Putkovićima, većinski nastanjenom Bošnjacima, izazvala je uznemirenost kod tamošnjih Hrvata.

Vitez: Zapaljene dvije od triju obnovljenih hrvatskih kuća

(www.jabuka.tv)


4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.