Vitez: Zapaljene dvije od triju obnovljenih hrvatskih kuća

U Putkovićima kod Viteza u nedjelju u večernjim satima izgorjele su dvije kuće Hrvata.

Kako javlja Flash.ba, u nedjelju oko 21 sat u ovom su mjestu izgorjele kuće Franje i Joze Brkovića.

Franjo Brković obiteljsku je kuću obnovio nakon rata i dolazio na imanje koje se zajedno sa zemljom koju su naslijedila njegova braća prostire na pet hektara. Jozo Brković je umro prije dvije godine a njegovu kuću naslijedila je njegova sestra Lucija Biljaka iz Nove Bile.

Franjin brat Zoran Brković na opožarenom mjestu za Flash.ba izjavio je da je u nedjelju oko 11 sati od rođaka doznao da su zapaljene kuće njegova brata i pokojnog rođaka Joze Brkovića.

Odmah sam otišao da vidim što se događa, međutim policija je već bila na požarištu i vršili su očevid. Vatrogasci iz Viteza su brzo intervenirali tako da kuće nisu potpuno izgorjele. Dim i miris paljevine osjećao se na svakom koraku. Ne mogu ništa prejudicirati tko je to učinio, ali vidi se da je u Franjinu kuću palikuća ušao kroz prozor, čak se i posjekao staklom jer se vide ostaci krvi na prozoru, izjavio je Zoran Brković, koji se nada da će policija uspješno riješiti ovaj slučaj paljevine.

U suprotnom, ako se slučaj ne riješi, spremni su podnijeti kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja.

Mogu samo još reći da nismo bili ni u kakvoj “zavadi” s našim susjedima, odnosno komšijama Bošnjacima s Bukava, sela koje graniči sa Putkovićima, kaže Zoran, vidno potresen izgledom zapaljenih kuća.

U mjestu Putkovići do rata je živjelo desetak obitelji Hrvata, a nakon rata obnovljene su samo tri kuće. Dvije su zapaljene u nedjelju. Treća je ostala nedirnuta.

(www.jabuka.tv)


5 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.