Uhićena petorica migranata zbog većeg broja krađa u Čapljini

Policijski službenici PU Čapljina u noći s nedjelje na ponedjeljak su lišili slobode pet stranih državljana (migranata).

Migranti inicijala A.M. (1991.) iz Alžira, T.A. (1986.) iz Sirije, J.M. (2001.) iz Sirije, S.M. (2001.) iz Libije i H.S. (2001.) iz Sirije, uhićeni su oko 1:40 sati zbog osnovane sumnje da su počinili više kaznenih djela na području Čapljine.

Osumnjičeni su iza ponoći izvršili razbojstvo u ugostiteljskom objektu brze hrane u Čapljini, te od zaposlenice oduzeli određenu količinu novca, a oko 1,10 sati, u Ulici braće Radić u Čapljini, ukrali putničko motorno vozilo marke “Mercedes”, priopćeno je iz MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije.

Osumnjičeni su locirani i uz primjenu sredstava prinude, lišeni slobode.

Policijski službenici PU Čapljina morali su uporabiti silu jer su osumnjičeni, kako je priopćeno, pružali aktivan tjelesni otpor, pa je tom prilikom jedan policijski službenik zadobio ozlijede zbog čega je hospitaliziran u Domu zdravlja Čapljina.

Iz policije ističu kako je kod osumnjičenih pronađen određen iznos novca i putnički automobil te da postoji osnovana sumnja da potiču iz izvršenih kaznenih djela.

(Fena)