Dodik uručio Hahnu i Mogherini odgovore na dodatna pitanja iz Upitnika EU

Predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik uručio je danas u Bruxellesu odgovore na dodatna pitanja iz Upitnika Europske komisije.

Dodik je odgovore na dodatna pitanja uručio potpredsjednici Europske komisije i visokoj predstavnici EU za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Federici Mogherini i komesaru za susjedsku politiku i pregovore o proširenju Johannesu Hahnu.

Bosanskohercegovačke institucije završile su odgovore na dodatnih 655 pitanja iz Upitnika Europske komisije koji su utvrđeni i usuglašeni u tijelima Mehanizma koordinacije.

Odgovore na dodatna pitanja zatražila je Europska komisija kao pojašnjenje odgovora na prvobitnih 3.242 pitanja iz Upitnika.

Ukupno je odgovoreno na 3.897 pitanja, a svi odgovori sadržani su na 23.000 stranica, na njih je odgovaralo 1.500 državnih službenika koji su bili podijeljeni u 35 grupa. Na osnovu tih odgovora europske institucije trebale bi dati mišljenje o dodjeli kandidatskog statusa BiH za članstvo u Europskoj uniji, a bh. dužnosnici istaknuli su da je tim činom ispunila sve uvjete koje su bili potrebni za dobijanje tog statusa.

Nakon današnjeg čina predviđeno je obraćanje Hahna i Dodika. Dodik se prethodno susreo s potpredsjednicom Europske komisije i visokom predstavnicom EU za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Federicom Mogherini i komesarom Hahnom.

(Fena)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.