Uhićen reper Buba Corelli – Jabuka.tv

Uhićen reper Buba Corelli

Dvije osobe su uhićene nakon pucnjave koja se u ponedjeljak dogodila u sarajevskom naselju Stup.

Kako je za Fenu precizirao glasnogovornik MUP-a Županije Sarajevo Mirza Hadžiabdić, policija ŽS je u ponedjeljak oko 16:30 sati, obaviještena da je u Ulici Džemala Bijedića, općina Ilidža, došlo do upotrebe vatrenog oružja. Odmah je na mjesto događaja upućeno više policijskih patrola. Tom prilikom policijski službenici zatekli dvije osobe koje su imale vidne ozljede, za koje je kasnije utvrđeno da nisu nastale uslijed djelovanja vatrenog oružja.

Ozlijeđene osobe, A.P., rođen 1997. godine u Sarajevu i E.K., rođen 1977. u Sarajevu, gdje su i nastanjeni, su prevezeni na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu radi ukazivanja liječničke pomoći. Kod A.P. su konstatirane teške tjelesne ozljede u predjelu lijevog ramena, dok su kod E.K. konstatirane lakše tjelesne ozljede.

Brzom intervencijom policijskih službenika, u ponedjeljak u 16:45 sati u Ulici dr. Silve Rizvanbegović, općina Ilidža, slobode je lišena osoba O.S., rođen 2000. u Sarajevu, gdje je i nastanjen. Tom prilikom je on od sebe odbacio dva pištolja i jedan okvir. Nastavljajući daljnji rad na rasvjetljavanju spomenutog događaja, sinoć oko 23:00 sata, policijski službenici Treće PU su u Ljubljanskoj ulici, općina Novo Sarajevo, pronašli i lišili slobode osobu A.H., rođenog 1989. u Sarajevu, gdje je i nastanjen. Na osnovu Naredbe Općinskog suda u Sarajevu, izvršen je pretres putničkog motornog vozila marke Audi Q7, vlasništvo A.H., kazao je Hadžiabdić.

Kako je objavio Dnevni avaz navedeni A.H. je reper Amar Hodžić poznatiji kao Buba Corelli.

Dvoje ranjenih u Sarajevu, na mjestu pucnjave bio i reper Buba Corelli

Spomenuti sarajevski list navodi da se reper tereti se za izazivanje opće opasnosti, nošenje oružja i nanošenje teških tjelesnih ozljeda.  te da se nalazi u prostorijama za zadržavanje MUP-a ŽS i čekajući odlazak pred tužitelja.

O ovom događaju je obaviješten dežurni tužitelj Županijskog tužiteljstva Županije Sarajevo koji je naložio da se predmetni događaj kvalificira kao događaj s elementima kaznenih djela teška tjelesna ozljeda, izazivanje opće opasnosti, nasilničko ponašanje i posjedovanje vatrenog oružja bez odobrenja nadležnog tijela.

Osobe O.C. i A.H. su predane u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Županije Sarajevo. Nad njima će tijekom dana biti nastavljena kriminalistička obrada, kazao je Hadžiabdić.

(www.jabuka.tv)