Uhićen pomoćnik ministra prilikom uzimanja mita

”Uhićen je dužnosnik u izvršnoj vlasti prilikom uzimanja mita”, priopćeno je iz Tužiteljstva Bosne i Hercegovine.

Uhićen je Bahir Imamović, pomoćnik ministra u Ministarstvu industrije, energetike i rudarstva u Vladi Tuzlanske županije zbog primanja mita.

Osumnjičenog je SIPA uhitila prilikom primopredaje dara u iznosu od 10.000 KM, od ukupno 30.000 KM, koje je trebao uzeti od dužnosnika poduzeća Tuzla-kvarc d.o.o. Tuzla.

Osumnjičeni je tražio navedeni iznos kako bi kao pomoćnik ministra, zloupotrijebio svoje ovlasti i proveo proceduru u kojoj bi navedenom poduzeću omogućio koncesiju za eksploataciju kvarcnog pijeska na području Tuzlanske županije, priopćilo je državno Tužiteljstvo.

Osumnjičeni je u više navrata realizirao kontakte s predstavnikom poduzeća, od kojeg je tražio da podigne kredit u iznosu od 30.000 KM i da novac osumnjičenom, kako bi zauzvrat bila neometano realizirana procedura za dobivanje koncesije.

”Ova akcija pokazuje odlučnost Tužiteljstva BiH u borbi protiv korupcije i koruptivnih kaznenih djela i predstavlja primjer dobro provedene i realizirane istrage u kojoj su prikupljeni detaljni i neoborivi dokazi o procesu traženja i predaje dara u svrhu zloupotrebe službenog položaja i ostvarivanja nezakonite imovinske koristi”, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

(www.jabuka.tv | Foto: SIPA)


3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.