Jednostavne frizure i rješenja za masnu kosu

Ako robujete masnoj kosi, evo nekoliko zanimljivih rješenja koja će vam olakšati život…

Sve žene koje imaju to prokletstvo da moraju prati kosu u prosjeku svaki drugi ili treći dan, a neke i svaki dan, znaju kolika tlaka to može biti.

Nećemo sada ulaziti u uzroke zbog čega se nečija kosa masti, nego smo odlučili dati nekoliko zanimljivih savjeta kako odgoditi pranje kose za još koji dan.

Većina savjeta namijenjena je ženama koje imaju poludugu i dugu kosu, dok će poneke savjete moći prilagoditi i primijeniti žene koje imaju kraću kosu.

Volumen kose

Kada operete kosu, posušite je na način da ima što volumena. Bilo da ćete je nakovrčati figarom ili glačalom, bilo fenirati četkom, volumen koji ćete dobiti spriječit će njezino priljubljivanje uz vlasište, pa tako i mašćenje. Svaki dan podignite volumen kose mineralnim puderom za kosu i/ili lakom za kosu za volumen.

Koristite suhi šampon

Nasreću, šamponi za suho pranje kose postaju sve bolji i bolji, pa su mnogim ženama posljednjih nekoliko godina postali najbolji prijatelji kada je u pitanju njega kose. Najčešće se mogu kupiti u jednoj ili dvije varijante, za masnu kosu i volumen. U principu, jedan i drugi djeluju na sličan način, no onaj za masnu kosu djeluje i u najkritičnijim situacijama. Kosa neće izgledati kao svježe oprana, neće imati sjaj, ali neće niti visjeti u masnim rezancima, te će imati ugodan miris.

Na pola podignuta kosa

U danima kada je vjetrovito, kišovito ili jednostavno nemate više živaca za kosu koja leti na sve strane, a još k tome je sprema za pranje, napola sakupljena kosa u repić, pletenicu ili punđu na tjemenu može biti odličan izbor. Ako vam je kosa već podosta masna, poprskajte kosu šamponom za suho pranje.

(Zena.hr)

Klikni OVDJE i posjeti naš novi kutak LIFEKomentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.