Uhićen Josip Boljkovac!

Uhićen je Josip Boljkovac (98), bivši šef karlovačke OZNE i prvi ministar unutarnjih poslova. Uhićen je rano jutros u Karlovcu pod sumnjom da je počinio ratni zločin protiv civilnog stanovišta u Dugoj Resi u svibnju 1945. godine.

Ravnatelj policije Oliver Grbić krajem kolovoza je potvrdio da se protiv Boljkovca provodi istraga. Sam Boljkovac tada je za središnji Dnevnik HTV-a izjavio je kako ne zna pojedinosti o logoru na karlovačkom području u kojima su stradavali ustaše i domobrani nakon Drugog svjetskog rata te ustvrdio kako se istragama protiv njega želi skrenuti pozornost s mnogo važnijih problema u Hrvatskoj. Nije se ni pitati moglo, nije bilo pametno, bila su to takva vremena, rekao je.

Prve informacije o istrazi protiv Josipa Boljkovca, Josipa Manolića i Rade Bulata u veljači je prvi objavio Večernji list. Svu trojicu se tereti i za osobne likvidacije, da su osobno sudjelovali u likvidacijama što zarobljenika, što civila, i ne samo likvidacijama, nego mučenjima, zlostavljanjima itd.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.