Uginuo je Bobi, najstariji pas na svijetu

Bobi, Guinnessov rekorder i najstariji pas na svijetu, uginuo je u subotu u dobi od 31 godine i 165 dana.

Vijest o njegovoj smrti je na društvenim mrežama objavila veterinarka koja ga je liječila.

Uprkos tome što je nadživio svakog psa u povijesti, njegovih 11.478 dana na zemlji nikada ne bi bilo dovoljno za one koji su ga voljeli, napisala je dr. Karen Beker.

Bobi je u veljači postao i najstariji živući pas na svijetu i najstariji pas ikada – oborio je skoro stogodišnji rekord za titulu. Prethodni najstariji pas ikada bio je Australac Bluey, koji je umro 1939. u dobi od 29 godina i pet mjeseci.

Bobijeva starost potvrđena je bazom podataka o kućnim ljubimcima portugalske vlade, kojom upravlja Nacionalna unija veterinara.

Identitet Bobijevog nasljednika titule najstarijeg živućeg psa na svijetu još nije otkriven.

Bobi je cijeli život živio s obitelji Costa u selu Conqueiros, u blizini zapadne obale Portugala. Leonel Costa rekao je da su njegovi roditelji imali previše životinja i da su kada je imao osam godina dobili Bobija uz još nekoliko štenaca te da su morali odustati od njih. Ipak, Bobi je pobjegao.

Costa i njegova braća su tajili postojanje psa od svojih roditelja sve dok on nije otkriven i postao dio obitelji, koja ga je hranila istom hranom koju jedu.

Osim straha 2018. godine kada je hospitaliziran nakon što se iznenada srušio zbog poteškoća s disanjem, Costa je u veljači rekao da je Bobi uživao u relativno mirnom životu i da je mislio da je tajna njegove dugovječnosti u “mirnom okruženju” u kojem je živio. Prije smrti je imao problema s hodanjem i vidom.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.