Ugašen Uberov kontroverzni projekt autonomnih kamiona – Jabuka.tv

Ugašen Uberov kontroverzni projekt autonomnih kamiona

Uberova divizija za autonomna vozila (Uber Advanced Technologies Group), koja se bavi razvojem tehnologije za autonomnu vožnju, prestat će se baviti autonomnim kamionima, a kompanija će svoje resurse preusmjeriti isključivo u razvoj autonomnih automobila, doznao je TechCrunch.

Projekt autonomnih kamiona pokrenut je prije dvije godine, kada je Uber preuzeo samostalnu kompaniju Otto, osnivača Anthonyja Levandowskog. Nedugo potom ispostavilo se kako je Levandowski “posudio” veću količinu podataka o tehnologiji autonomne vožnje od svojeg ranijeg poslodavca, Googlea (danas Wayma), te na temelju njih pokrenuo startup – a sporni su dokumenti bili jedan od glavnih razloga što je Uber kasnije i preuzeo ovu kompaniju. Cijeli slučaj završio je na sudu, da bi nedavno bio okončan izvansudskom nagodbom teškom 245 milijuna dolara.

Sada Uber objavljuje kako će napustiti razvoj samovozećih kamiona, ali će nastaviti s radom na autonomnim automobilima. Jedan od ciljeva im je popraviti štetu koju je donijela tragična nesreća iz ožujka ove godine kada je u Arizoni njihov testni automobil usmrtio pješakinju. Neki od zaposlenika koji su u San Franciscu radili na projektu kamiona bit će premješteni u odjel autonomnih automobila, dok će ostalima biti ponuđen premještaj u sjedište kompanije u Pittsburgh ili pak otpremnina, ako im se ne pronađe odgovarajuće novo radno mjesto, piše Bug.hr.

(www.jabuka.tv) 


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.