UFC-ova zvijezda skidajući kilograme izgubila vid

Darren Till napredovao je na ljestvici najboljih UFC velteraša nakon pobjede nad Stephenom Thompsonom prošloga vikenda u Liverpoolu.

Podsjetimo, Till je slavio jednoglasnom sudačkom odlukom nakon jedne dosadne borbe, koja je na kraju bila u catchweightu, a ne u velteru. Naime, Englez je pao vagu i nije imao potrebnih 79 kilograma za velter, ali je Thompson rekao da će se i dalje boriti ako na dan borbe ne bude imao više od 85 kilograma.

Till je na dan službenoga vaganja pokušao imati potrebnih 79 kilograma. Koliko je to silno želio i pokušao napraviti, vidi se na potresnom videu koji je objavljen ovaj tjedan. Na njemu se vidi engleski borac koji nakon saune puzi po podu da izađe iz nje te u jednom trenutku prekida trening jer je izgubio vid.

Ove snimke ponovno dovode u pitanje cijeli proces skidanja kilograma. Podsjetimo, prvak lake kategorije Khabib Nurmagomedov podlegao je procesu skidanja kilograma za meč protiv Tonyja Fergusona u ožujku ove godine. Bilo je i slučajeva boraca koji su preminuli pri nekontroliranom procesu skidanja kilograma, prenosi Dnevnik.hr.

Od poznatih borkinja prisjetimo se i groznih skidanja kilograma Cris Cyborg, Paige VanZant i Joanne Jedrzejczyk, koje su završile u bolnici zbog dehidracije. MMA i dalje pokušava regulirati cijeli proces i riješiti problem, što bi najviše pomoglo samim borcima.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.