UEFA pokrenula postupak protiv Hrvatske, ali i BiH

Europski nogometni savez (UEFA) i službeno je otvorila disciplinski postupak protiv Hrvatskog nogometnog saveza zbog nacističkog simbola na utakmici Hrvatske – Italije na Poljudu u petak, stoji na stranici UEFE.

U vrlo kratkom priopćenju navodi kako je disciplinski postupak pokrenut zbog rasističkog ponašanja, ali i zbog neprimjerenog ponašanja hrvatskih reprezentativaca koji su dobili jedan crveni i četiri žuta kartona. Odluku o kazni UEFA će donijeti najvjerojatnije 16. srpnja.

Hrvatskom nogometnom savezu tako prijeti novi financijski udarac od UEFA-e, a reprezentaciji suspenzija ili čak oduzimanje bodova,budući da se radi o višestruko ponovljenom prekršaju.

Utakmica na Poljudu igrana je bez gledatelja zbog prethodne kazne UEFE, a tijekom prvog poluvremena utakmice na južnom dijelu poljudskog travnjaka primijećen je višemetarski znak koji svojim izgledom podsjeća na nacistički znak kukasti križ.

U poluvremenu utakmice djelatnici stadiona su pokušali popraviti taj dio travnjaka i obrisati znak, koji je očito nastao nanošenjem kemikalija na travu.

Uz Hrvatsku, UEFA je pokrenula i postupak protiv Nogometnog saveza BiH zbog rasističkog ponašanja, vrijeđanja izraelske nacionalne himne, te bacanja petardi i baklji na teren na utakmici BiH – Izrael u Zenici.

Također, kazna očekuje i Sjeverne Irce i Rumunje zbog izgreda na kvalifikacijskoj utakmici u Belfastu. Irski navijači su bacali petarde i baklje u teren, a rumunjski isticali zabranjene simbole.

(Hina)

2 komentara

  • Ovo je oružje koje daju huliganima gaženje zastava i nacistički simbol u Hrvatskoj isto . Uefa treba s policijom kazniti onaj tko je to učinio i nastaviti dalje dati ga u medije s velikom slikom i optužiti .Bez velike pompe bez naslovnica samo da osoba koja je to učinila bude fokus .Onda smo uspjeli sve dotada ovo je besmisleno sve u jedan koš stavljati ….

  • Hns mafio ostavke se traze,mamic,vrbanovic,suker,vucemilovic,kulusic,cvrk,iveta,pacak i ostali pijuni dragog vodje prestanite zajebavat vise sve nas,reprezentacija nekad svetinja danas prcija jedne obitelji i njezinih placenika.

Komentiraj: