UEFA bez milosti: Dinamo zatvara sjevernu tribinu i plaća 63.000 eura

Disciplinsko povjerenstvo UEFA-e obavijestilo je GNK Dinamo o kazni zbog događaja na utakmici 2. kola UEFA Europa lige u kojem je Dinamo gostovao kod Anderlechta u Bruxellesu, stoji na službenoj stranici Dinama.

Istraga je prema prijavi službenih osoba bila otvorena po četiri osnove: upotreba pirotehnike na stadionu, bacanje objekata na travnjak, tučnjava navijača i rasizam.

U nastavku je odluka UEFA-e o kazni:

  1. Zatvaranje sjeverne tribine stadiona Maksimir za iduću UEFA utakmicu u kojoj je GNK Dinamo domaćin i kazna od 50.000,00 eura zbog rasizma
  2. Implementacija direktive UEFA-e ”Equal game” na idućoj UEFA utakmici u kojoj je GNK Dinamo domaćin – prikazivanje bannera s nazivom #EQUALGAME i grbom UEFA-e preko sjeverne tribine
  3. Novčana kazna u iznosu od 5.000,00 eura zbog korištenja pirotehnike
  4. Novčana kazna u iznosu od 8.000,00 eura zbog bacanja objekata u teren

Navedenu direktivu ”Equal game” Dinamo mora provesti na utakmici 4. kola UEFA Europa lige, GNK Dinamo – FC Spartak, 8. studenog s početkom u 21:00 sati na stadionu Maksimir.

GNK Dinamo je do sada ove sezone kažnjen s ukupno 140.000,00 eura zbog pirotehnike, rasizma i bacanja objekata u teren.

Vrijedi napomenuti da Dinamo još uvijek čeka odluku i kaznu za događanja na utakmici 1. kola UEFA Europa lige GNK Dinamo – SK Fenerbahce, odigranoj na stadionu Maksimir 20. rujna 2018. godine.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.