Udruženje Inspektora FBiH: Svi inspektori moraju imati iste uvjete rada

Udruženje inspektora FBiH priopćilo je danas da svi inspektori nemaju iste uvjete rada, te da je njihovo stajalište da svi inspektori na svim razinama vlasti moraju imati iste uvjete rada, da moraju imati isti dodatak za svoj rad i to u iznosu od 30 posto.

U priopćenju se navodi da inspektori koji provode zakone moraju biti uključeni u donošenje svih zakonskih propisa koje provode na terenu.

Također, ističe se da moraju biti zaštičeni pri obavljaju svoga posla od fizičkih napada i to od organa za koga obavljaju taj posao i koji je dužan da ih štiti.

”Zahtjevamo da se konačno uskladi kroz zakone decidno koja stručna sprema može obavljati pojedine inspektorske poslove, a ne da to bude kroz pravilnike koji su različiti od mjesta do mjesta – navodi se u saopćenju.

Udruženje inspektora FBiH traži da se donese i isti nalog za sve inspekcije na teritoriji Federacije.

– Tražimo da se u parlamentarnoj proceduri donese propis o beneficiranom radnom stažu za sve inspektore u Federaciji BiH, na jednu godinu radnog staža tri mjeseca beneficiranog radnog staža, da se inspektorima mora plaćati prekovremeni rad i rad vikendima i praznicima shodno važećim zakonskim propisima – priopćeno je iz Udruženja inspektora FBiH.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

Komentiraj: