Udruga Mercedes Fan Klub Hercegovina uručila novčanu donaciju Domu ”Marija naša nada”

Članovi Udruge Mercedes Fan Klub Hercegovina u srijedu su posjetili Dom ”Marija naša nada” u Širokom Brijegu te im uručili novčanu donaciju u iznosu od 1.000 KM. Iznos je prikupljen putem humanitarne tombole na nedavno održanom 1. Mercedes Meetingu Hercegovina u Širokom Brijegu.

Vodstvo Udruge Mercedes Fan Klub Hercegovina odlučilo je pomoći upravo ovoj ustanovi, koja je jedina ove vrste na području Županije Zapadnohercegovačke koja brine za djecu ometenu u tjelesnom i psihičkom razvoju, s obzirom da Dom ”Marija naša nada” posljednjih godina teško preživljava te im je potrebna financijska pomoć kako ne bi došlo do gašenja Doma. U Domu je trenutno na dnevnom boravku 45 djece, a skoro 200 njih koristi usluge Doma poput terapija i individualnog rada s defektolozima i ostalim djelatnicima.

O radu Doma te s njihovim prostorijama članove Udruge Mercedes Fan Klub Hercegovina upoznao je ravnatelj Slobodan Karačić koji je istaknuo da Dom ”Marija naša nada” preživljava zahvaljujući ovakvim i sličnim donacijama.

”U našim nastojanjima da poboljšamo i učinimo boljim život djece s posebnim potrebama uvijek iznova nas obraduje činjenica da postoje ljudi koji to cijene i spremno podupiru. Udruga Mercedes Fan Klub Hercegovina prepoznala je naš rad odlučivši se da prikupljena novčana sredstva u iznosu od 1.000 KM donira kao pomoć radu Doma. U ime djece, djelatnika i svoje osobno ime, iskreno se zahvaljujem svima koji su pomogli da ova humanitarna akcija uspije. Svima želim dobro zdravlje i uspjeh na životnom putu”, izjavo je ravnatelj Doma ”Marija naša nada” Slobodan Karačić.

Članovi Udruge Mercedes Fan Klub Hercegovina u srijedu su posjetili Dom ”Marija naša nada” u Širokom Brijegu te im uru…

Posted by Mercedes Fan Klub Hercegovina on 22. srpanj 2015

Dom ”Marija naša nada” i ne uživa baš tako sjajnu potporu vlasti s obzirom da novac iz gradske i županijske blagajne dobivaju na kapaljku, a također dio novca dobiju i od talijanske fondacije ”Don Carlo Gnocchi”. Dom je izgrađen 2004. godine donacijom talijanske regije Lombardija i talijanskog ministarstva vanjskih poslova.

”Udruga Mercedes Fan Klub Hercegovina će kroz nastavak svojih aktivnosti i dalje uključiti Dom ‘Marija naša nada’ jer žalosno je da jedna ovakva ustanova koja skrbi za ove anđele nema veću i jaču potporu u zajednici. Ovim putem apeliram svima koji su u mogućnosti da pomognu radu Doma na bilo koji način, a s ovog mjesta poručujem da će ova ustanova imati našu punu potporu te smo na raspolaganje ponudili i naše članove koji bi besplatno volontirali u Domu za vrijeme radnih akcija i slično”, izjavio je Petar Čerkez, predsjednik Udruge Mercedes Fan Klub Hercegovina.

Domu ”Marija naša nada” možete pomoći uplatom novčanih sredstava na broj žiro računa 3382202200949265 (UniCredit Bank) te kupnjom pozivnica za vjenčanja koje izrađuju štićenici Doma. Za više detalja posjetite službenu web stranicu www.marijanasanada.com.

Ovim putem srdačno se zahvaljujemo donatorima humanitarne tombole: Portal Jabuka.tv, A.O. Leko, Autoservis AMD, Unija Leko, Logotip, Pro Dizajn, Restoran Lavanda, Restoran Barrique, Vaske Benz, Atelier Jukić, Ožujsko pivo, Autotapetar Soldo, Autoservis Čović.

(www.jabuka.tv)


10 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.