Udruga Korektiv se obratila otvorenim pismom: Bakirova demo(n)kracija!

Udruga Korektiv iz Širokog Brijega obratila se danas otvorenim pismom vezano za istupe Bakira Izetbegovića, gdje njegov rad nazivaju ‘nekorektnim i nedemokratskim’. Pismo Vam prenosimo u cijelosti.

Gospodine Izetbegoviću,

Sav ovaj Vaš rad u politici niti je demokratski, niti je ustavan, niti je pravedan, a nije ni pametan?

Vi niste upravo nikakvi demokrati zato jer nimalo ne marite za sve ono što je ovaj protekli strahoviti rat učinio od našega naroda u BiH.

Granica razgraničenja između genija i šarlatana u politici je očigledno manje vidljiva od šengenske. Narod je birao i izabrao da im se u medijima šepure probisvijeti.

Međutim, uloga predsjedatelja Predsjedništva BiH i zamjenik predsjednika SDA nije dodatno opasno zaoštriti međunacionalne odnose u BiH upućujući prijeteće ratne strelice Srbima i Hrvatima i njihovim vjerskim i političkim simbolima ističući nedaleko od Mostara da inicijativa o trećem hrvatskom entitetu u BiH predstavlja zajednički zločinački pothvat kojemu nije pravomoćno presuđeno u Haagu. Upravo suprotno!

Bakire Izetbegoviću, Vaša uloga bi trebala biti zagovaranje suživota i međuljudskih odnosa.

Ne zaboravite!

U traženju razloga za sukob između Hrvata i Muslimana-Bošnjaka svaka strana ima svoje kriterije i svoje krivce, a u pravilu vidi ih samo u drugome. U tome se događaju neshvatljivi obrati u kojima se zaboravlja izvor svih ratnih zala, srpska agresija na Bosnu i Hercegovinu. Tako dio muslimansko-bošnjačkih političara optužuje Hrvate za agresiju i genocid, zaboravljajući zlodjela srpskog agresora, ne spominjući zla koja su oni nanijeli Hrvatima; npr. u srednjoj Bosni i u Hercegovini.

Podsjećamo Vas da ste potpuno ili djelomice zataškali zlodjela Muslimana-Bošnjaka u Borovici kod Vareša, Kiseljaku kod Žepča, Trusini, Uzdolu, Doljanima, Grabovici kod Jablanice, Konjicu i u Mostaru. Svaka strana svoje zločine prešućuje ili umanjuje, traži opravdanja za njih u raznim okolnostima, a tuđe uveličava do razine genocida i generalizira do kolektivne nacionalne odgovornosti. Nerijetko se optužuje za genocid cijeli narod, protivnik se sotonizira, stoji u priopćenju udruge Korektiv.

Mislimo da bi bilo puno pametnije da kao predsjedatelj Predsjedništva BiH spominjete mnoga pozitivnija događanja kao slučaj u Vitezu gdje su bosanski franjevci pred razjarenim ekstremistima iz svoga naroda branili Muslimane-Bošnjake ili da su u Varešu domaći Muslimani-Bošnjaci pomagali svoje susjede Hrvate, da ne spominjemo zajedničke borbe u toku cijeloga rata u području Bihaća i Bosanskoj Posavini protiv zajedničkog neprijatelja. Brigu o izbjeglicama, naoružavanju…

Ružno bi bilo da Vas prozivamo „barbarom“ novodobne tolerancije koja to nije nerijetko jer niste tolerantni prema kršćanima pa čak ni prema muslimanima koji misle drugačije.

Ne prihvaćate nas kao svoj narod i nerijetko sipate iz svojih usta ne baš zgodni govor istovremeno slikajući se u medijima, licemjerno busajući svoja tolerantna prsa drsko zahtijevajući da mi mijenjamo temeljne istine za koju i sami znate da je drugačija.

Ne bi li Vaš posao trebao biti naša ekonomska kriza koja je u svom temelju politička kriza, a samim time i specifična moralna i etička kriza. Ono što ohrabruje – javlja se otpor ovoj ludosti i manipulaciji iza koje stoje, zna se koji igrači – oni koji su se domogli novaca i položaja gazeći po leševima i grabeći bez mjere i kraja!?

(www.jabuka.tv)5 komentara

  • rodit će se treći entitet, niko ne može osporiti volju jednoga naroda!!! Živim za taj dan a imam tek 23 godine, i nadam se da ce se moje djete ako vec ja nism mogao, roditi u Herceg Bosni!

  • Oni su samo jaki u miru i lagano uzimaju teritorij pod hitno treba prestat placat porez,povuc se iz svih institucija od gospodarska do sportska jer nema vise smisla ovo trpit………….

  • sam alija izetbegovic je izjavio kada je napadnuto selo ravno u BiH “ovo nije nas rat” a hrvati mu oslobodili cijelu BiH, covic je cekao 1993 nije bio siguran hoce li se jugoslavija raspasti kad se raspala uclanio se u HDZ, na ovakve izjave jedino od predstavnika hrvatske politike jedna mala udruga reagirala ostale i boli briga dok cova lijani i ostali uzdrzavaju njihove obitelji to je dobro pa ovce sute, nisu u stanju izborit se vlastitom pamecu za sebe a kamali za nas narod, svaka cast korektivu, neka je Bog cilj jer evo primjera i Daria Kordica dok je bio na vlasti bilo je puno dupelizaca oko njega kad covjek nevin trpi za svoj narod malo je lizisupaka, pravda je spora al dostizna bez obzira ne lajave jezike i dalje treba cuvat svoju vjeru djelovat za svoj narod uz Bozju pomoca mada i taj jadan hrvatski narod vise nema svoj stav niti zna cije niti sto hoce…sad bih molio lijep potrcke i liziguze da puste jezik na pasu i uvate s pametovanjima po korektivu i svim ljudima koji imaju svoj stav i kazu ono sto misle i sto je ispravno

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.