Udruga Impuls donirala sportske rekvizite širokobriješkim školama

U četvrtak 21. prosinca predstavnici udruge Impuls za sportsku rekreaciju iz Širokog Brijega posjetili su Prvu osnovnu školu i mjesnu školu u Buhovu, čije su učenike iznenadili doniranjem malonogometnih lopti, koje su nabavili provodeći projekt “Ostavi svoj pečat” kojega podržava Federalno ministarstvo kulture i sporta.

Doniranim rekvizitima ove dvije škole će unaprijediti provođenje nastave tjelesnoga odgoja, a širokobriješki mališani neće morati voditi brigu trebaju li na nastavu nositi vlastitu loptu kako bi igrali nogomet.

Naime, kako su mladi često onemogućeni zbog nepostojanja osnovnih uvjeta za bavljenje sportom, često pribjegavaju raznim porocima kao što su alkohol, cigarete, droga i slično.

Udruga Impuls, koja uz potporu Federalnoga ministarstva kulture i sporta provodi projekt “Ostavi svoj pečat”, a da bi mlade potaknuli da se uključe u sportske aktivnosti i sklone s ulice, spomenutim će školama donirati sportsku opremu u vidu malonogometnih lopti, kazao je Dalibor Ravić, predsjednik udruge Impuls za sportsku rekreaciju.

Udruga svoje djelovanje ne ograničava samo na sportske aktivnosti, već djecu u najranijoj fazi života uči disciplini, fair playu i socijalnoj osjetljivošti.

U ime Prve osnovne škole na sportskim rekvizitima zahvalio se Miroslav Hrkać, ravnatelj a donaciju je zajedno s mališanima primio Filip Lovrić, nastavnik Tjelesne kulture. Riječi hvale imao je i Drago Zovko, mjesni učitelj u školi Buhovo, gdje su sportski rekviziti sretno stigli u ruke mališana.

(www.jabuka.tv)


4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.