Udario policajca i pobjegao: Posušak porekao krivnju zbog izazivanja opće opasnosti

Na današnjem ročištu, u nazočnosti svojega branitelja, optuženi I. L. (37) iz Posušja pred sucem za prethodno saslušanje Općinskoga suda u Ljubuškom porekao je krivnju zbog izazivanja opće opasnosti.

Optužnicom Županijskoga tužiteljstva  ŽZH u Širokom Brijegu optuženi I. L. tereti se da je opće opasnim sredstvom-vozilom, izazvao opasnost za život ljudi.

“Dana 9. 11. 2016. godine, oko 11.00 sati, u mjestu Gornji Radišići u općini Ljubuški, optuženi je upravljao vozilom marke ‘Passat’, kojim je udario jednoga policijskoga službenika i pobjegao s lica mjesta. Naime, policijski službenici PU Ljubuški, sumnjajući da optuženi kod sebe ima nedopuštena opojna sredstva, u namjeri da ga zaustave i kontroliraju vozilom su mu blokirali put i izdali zapovijed da stane. Optuženi se oglušio na zapovijed i nastavio se kretati u smjeru policijskih službenika koji su se nalazili izvan svojih službenih vozila, te tom prilikom desnom prednjom stranom vozila ‘Passat’ udario policijskoga službenika i pobjegao s lica mjesta”, izjavio je za portal Jabuka.tv Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose s javnošću Županijskoga tužiteljstva ŽZH u Širokom Brijegu.

“Radi boljega razumijevanja postupka, s obzirom na to da je optuženi porekao krivnju, predmet će se proslijediti sucu radi zakazivanja glavne rasprave”, dodao je Aničić.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.