Učenici Srednje škole Ruđer Bošković posjetili Elektroprivredu HZ HB

Dva odjela učenika energetskoga smjera Srednje elektrotehničke škole Ruđera Boškovića iz Mostara posjetili su danas u okviru stručne prakse naše poduzeće, navode iz Elektroprivrede HZ HB.

Njih 45 zajedno sa svojim profesorima iz stručnih predmeta, Josipom Marićem i Alenom Pandžom, prvi put posjetili su Elektroprivredu HZHB čime su dobili priliku vidjeti kako bi praktično izgledao njihov radni dan u struci i zbog čega ulažu u svoje buduće obrazovanje.

S upravljačkom strukturom, organizacijom i radom poduzeća učenike i profesore upoznao je Mario Fofić, mag. rukovoditelj Sektora za odnose s javnošću, a u Centru za upravljanje proizvodnjom uz mentora Marija Menala, rukovoditelja Centra, naučili su kako se upravlja procesom proizvodnje električne energije.

Srednjoškolci su potom imali priliku vidjeti postrojenja i praktično se upoznati s radom HE Mostar, koju su im pokazali Vladimir Raspudić i Marko Krezić. Inače o općenitom radu elektrana upoznali su se kroz nastavni predmet Elektrane.

Iako je ovo prvi posjet te škole Elektroprivredi, ovo nije prvi put da Elektroprivreda HZ HB rado ugošćuje stručne učeničke i studenske ekskurzije kako na vlastitu inicijativu tako i na pojedinačne pozive zainteresiranih, priopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću JP Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar.

(www.jabuka.tv)